AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas tokom sastanka sa ambasadorom Velike Britanije u Beogradu Denisom Kifom da dijalog Beograda i Prištine mora rezultirati kompromisom i da zamrznuti konflikt nije dobro rešenje, saopštio je kabinet predsednice Vlade.

- Priština mora da poštuje Briselski sporazum i ispunjava sve preuzete obaveze iz ovog dokumenta - kazala je Brnabić.

Ona se zahvalila Kifu na uloženim sredstvima Fonda za dobro upravljanje Vlade Velike Britanije, koji je je u oblasti E-uprave najveći bilateralni donator Srbije, i naglasila značaj nedavno pokrenutog zajedničkog projekta "Digitalna transformacija u Srbiji", koji će sprovesti Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Foto: Tanjug

Komentarišući medijsku strategiju, Brnabić je navela da se dijalog sa medijskim udruženjima redovno odvija i zahvalila na svoj podršci koju ovom procesu pruža Delegacija Evropske unije u Srbiji, ambasada Norveške, OEBS, Fondacija Konrad Adenauer i ostali važni partneri.

Foto: Tanjug

Ona je dodala i da će Vlada Srbije ostati otvorena za stalni dijalog sa predstavnicima medija i da se nada "da će rad na medijskoj strategiji biti završen do kraja ove godine".

#Ana Brnabić

#Denis Kif

#Dijalog

#Mediji

#Priština

'