AKTUELNO

- Oni koji su Kosovo pustili da sklizne u nezavisnost i koji su bili pokrovitelji te lažne države Kosovo, danas su glavni kritičari da Srbi dobiju bilo šta na Kosovu, da ne ostvare ni jedno svoje pravo, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink, Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa".

- Činjenica je da oni koji su Kosovo pustili da sklizne u nezavisnost i koji su bili pokrovitelji te lažne države Kosovo, danas su glavni kritičari da Srbi dobiju bilo šta na Kosovu, da ne ostvare ni jedno svoje pravo - rekao je Milovanović.

Kako kaže, ključno pitanje je zašto oni koji imaju bilo kakvo rešenje, zašto ne izađu sa bilo kakvim predlogom, nego samo plasiraju kritike i pokušaji da se dođe na vlast.

- Zašto oni koji imaju bilo kakvo rešenje, bilo šta što je realno, kada pogledate opet imamo samo situaciju kada nekakav savez opozicije želi samo vlast, a ne želi da reši pitanje Srba i kako da Srbija bude priznata zemlja i da postoji re. Druga mogućnost je čekati još sto godina, političari bi trebalo da budu odgovorni. Ali ti ljudi su prvenstveno pozvani da kažu šta žele. Nema niko pametniji od naroda, narod će da kaže šta želi - rekao je Milovanović.

Foto: TvPink Printscreen

Dragan Vujičić, novinar "Večernjih novosti", rekao je da je Vili Vimer, doajen Nemačke politike, prvi političar koji je jasno rekao da Srbija nije bombardovana zbog kosoviskih Albanaca, niti njihove ugroženosti, već kako kaže, zbog greške.

- On takođe otvara pitanje sa kim Srbija treba da pregovara. On tvrdi da je prava adresa za pregovore sa Srbija Tirana - rekao je Vujičić.

#Kosovo

#Saša Milovanović

#nezavisnost

'