AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u hotel u Alpbahu, namenjen zvanicama, učesnicima Evropskog foruma, gotovo u isto vreme kada i predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, ali je predsednik Foruma, Franc Fišler prednost dao predsedniku Srbije.

Fišler, inače nekadašnji evropski komesar za poljoprivredu, najpre se, prilikom dočeka ispred hotela, pozdravio sa Vučićem, potom kratko popričao sa njim i izrazio veliko zadovoljstvo što se šef srpske države odazvao pozivu.

Tači je morao da sačeka na pozdravljanje sa Fišlerom dok srpski predsednik nije ušao u hotel, a usledilo je samo kratko rukovanje.

Foto: Tanjug

Iz regiona je inače stigao na Forum i predsednik Slovenije Borut Pahor.

Forum će okupiti veliki broj učesnika, kao i visokih zvaničnika, poput predsednika Austrije Aleksandera van der Belena, evropskog komesara za proširenje i politiku susedstva Johanesa Hana, bivšeg generalnog sekretara UN Ban Kimuna, kancelara Sebastijana Kurca, i drugih.

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskoristio je prijem dobrodošlice, koji je predsednik Austrije Aleksander van der Belen priredio za učesnike Evropskog foruma Alpbah, za kraće razgovore sa ostalim učesnicima.

On je ponajviše razgovarao, u neformalnoj atmosferi, sa evropskim komesarom Johanesom Hanom.

Takođe je dosta vremena proveo u razgovoru sa predsednikom Austrije, kao i Slovenije, Borutom Pahorom.

Foto: Tanjug

Sa predsednikom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem nije razmenio reči na ovom skupu uoči otvaranja Evropskog foruma Alpbah, kao što su to očekivali austrijski mediji.

Tači je, delovalo je, bio malo izolovan, te je tek na kraju iskoristio priliku da razmeni par reči sa Hanom i Van der belenom.

#Aleksandar Vučić

'