separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Vulin i ministarka inostranih poslova Gane o unapređenju vojne saradnje (FOTO)


Ministri su istakli značaj zaključenja Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane, koji je pravni okvir za uspostavljanje i razvoj bilateralne vojne saradnje između dveju zemalja.


Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa ministarkom inostranih poslova i regionalnih integracija Gane Širli Ajorkor Bočvej o unapređenju vojne saradnje, a tokom susreta naglašena je važnost zaključenja Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane.

To bi bio pravni okvir za uspostavljanje i razvoj bilateralne vojne saradnje između dveju zemalja, a kapaciteti za to se ogledaju u oblasti vojnoekonomske, vojnoobrazovne i vojnomedicinske saradnje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Autor: Ministarstvo odbrane

Vulin je, tokom razgovora, istakao principijelnu poziciju Srbije u vezi sa jednostrano proglašenom nezavisnošću Kosova i naglasio da Srbija ostaje čvrsto pri stavu da je potrebno striktno poštovati odredbe Rezolucije 1244 SB UN i da je KFOR najodgovorniji za održavanje mira i bezbednosti na teritoriji KiM i jedini partner Vojsci Srbije u obezbeđivanju administrativne linije.

Autor: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane je, takođe, naglasio i da Srbija nastavlja da vodi balansiranu politiku odbrane i neprestano radi na unapređenju i daljem kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa definisanim nacionalnim interesima, navodi se u saopštenju.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti