AKTUELNO

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i Nareodni poslanik, rekao je da je samo od dolaska međunarodnih vojnih snaga na Kosovo i Metohiju, KFOR - a juna 1999. godine, preko 1.000 Srba ubijeno, a proterano preko 200.000.

Marković ističe da je zločin u Goraždevcu jedan od najtežih zločina u istoriji, a da su albanski teroristi 13. avgusta 2003. godine streljali decu na kupanju u reci Bistrici.

- Goraždevac, Staro Gracko, Cernica, Obilić i teroristički napad na autobuse kod Podujeva, kao i pogrom nad Srbima marta 2004. godine su program i cilj kosovskih Albanaca. A taj cilj se ne razlikuje od programa i cilja Hrvata u Hrvatskoj i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini, koji glasi Hrvatska bez Srba, Bosna i Hercegovine bez Srba i Kosovo i Metohija bez Srba. Hrvati su uglavnom uspeli, Bošnjaci takođe, osim u Republici Srpskoj. I Albanci na Kosovu i Metohiji čine sve da to realizuju. Sve to su genocidi, i stravičan zločin u Goraždevcu je deo tog genocida - izjavio je Dragan Marković Palma.

Prema Markovićevim rečima, međunarodna zajednica, a pre svega KFOR i EULEX, kao i UNMIK, postali su saučesnici tog genocida, jer, kako je rekao, svojim ponašanjem su sve to podstakli, kao i da su okrenuli glavu i tako dozvolili teroristima da na tlu Evrope stvaraju terorističku državu.

-  I uz sve to zatvorili su istragu bez pronalaženja zločinaca. Šta onda da očekujemo od Specijalnog suda za ratne zločine OVK koji se najavljuje već godinama. Ja ne očekujem ništa. Svet, ili bar deo sveta, ne dozvoljava terorističkoj Islamskoj državi na Bliskom istoku da stvori državu, a albanskim teroristima neki priznaju državu stvorenu na genocidu i etničkom čišćenju. Pozivam administraciju američkog predsednika Donalda Trampa da se na način na koji se bori protiv Islamske države i terorizma u svetu bore i protiv albanski terorista na Kosovu i Metohiji. Moje pitanje glasi : Ko su zločinci koji su ubijali Srbe u Goraždevcu, Starom Gracku, Cernici, Obiliću, kod Podujeva i ko su im komandanti - upitao je Marković.

#Albanija

#Dragan Marković Palma

#Kosovo i Metohija

#Teroristi

'