AKTUELNO

Skupstina grada Jagodine smatra da cela Srbija treba jedinstveno da stane iza predsednika i svoje države jer je reč o državnom i nacionalnom pitanju.

Skupstina grada Jagodine daje punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u pregovorima u Briselu o resavanju problema Kosova i Metohije, uz posredovanje Evropske unije, kojim bi se postigao trajni mir između dva naroda.

U saopštenju jagodinske skupštine navodi se da predsednik vodi racionalnu i mudru državnu i nacionalnu politiku u veoma teškim i nasleđenim okolnostima, pa mu zbog toga daju bezrezervnu podršku za učešće u pregovorima.

Foto: Pink.rs

- Za rešenje problema između Srba i Albanaca kojim bi se postigao trajni mir između ova dva naroda, zastitu srpskog i drugog nealbanskog naroda od fizičkih napada na njihovu imovinu, za zaštitu svestenstva i imovine SPC, formiranje ZSO - stoji u saopštenju.

Dodaju da je potrebno zaštiti postojeće i povratak uzurpirane imovine Srba i drugih nealbanaca, koja je uništena i oteta od 1999. godine do danas, privatne, državne i društvene imovine.

Podršku pružaju i za "ostvarivanje prava i adekvatnih bezbednosnih i drugih uslova za povratak raseljenih lica, koja to žele, na svoja ognjišta, rešenje koje omogućava pun ekonomski, socijalni i drugi razvoj, kao i za sva pitanja za koja predsednik smatra da će u budućosti imati koristi i Srbija, njeni građani, posebno Srbi koji zive na KiM", navode.

Foto: Pink.rs

Ističe se i da, imajući u vidu da to nije partijsko, već državno i nacionalno pitanje, Skupstina grada Jagodine smatra da cela Srbija treba jedinstveno da stane iza predsednika i svoje države.

#Aleksandar Vučić

#Dragan Marković Palma

'