AKTUELNO

Urednik dnevnog lista "Informer" ističe da se politika Hrvatske nikada neće promeniti jer je bazirana na mržnji prema Srbima. Podseća i da se svaka izborna kampanja zasniva na takmičenju u blaćenju Srbije, na kojem se zarađuju politički poeni. Upravo zbog blizine izbora, rastu i antisrpski stavovi i izjave, a raspirivanje antisrpske histerije će tek doći.

Jasno je da medijsko-politička histerija u Hrvatskoj nema samo veze sa govorom predsednika Vučića u Bačkoj Palanci, već im je poslužila i kao dugoočekivani povod, ističe urednik dnevnog lista “Informer” Dragan J. Vučićević. Podseća da Vučić ništa nije slagao i da nije pozvao na mržnju ili rat. Ističe da bi se ovako histerična kampanja protiv Srbije svakako vodila i podseća da se etničko čišćenje u Hrvatskoj svakog avgusta slavi kao veliki praznik uz podršku donedavno tradicionalnih prijatelja.

- Vučić je rekao da su Hrvati u NDH želeli Hrvatsku bez Srba, kao što su nacisti želeli da iz Nemačke istrebe Jevreje. Šta tu nije tačno? Uporedio je sudbinu Krajišnika sa sudbinom Ane Frank. To im je zasmetalo, ali, šta nije tačno? Frank je ubijena jer je bila Jevrejka, Krajišnici su proterani jer su Srbi - podseća Vučićević. Ističe da je ovo kontinuitet hrvatske politike i da se spremaju izbori na kojima će se, kao i uvek, takmičiti kako da sa što više antisrpskih stavova, da sa što više mržnje prema Srbima uzmu što više glasova.

- Prema zapisima nemačkih i italijanskih oficira, ustaše su u Drugom svetskom ratu uživale u ubijanju Srba tokom NDH. Pišu o neverovatno sladostrasnom zadovoljstvu sa kojem ih ubijaju! Njihova nacionalna politika se neće promeniti i bazirana je na mržnji prema Srbima - kaže urednik “Informera”.

Foto: TV Pink

Kaže da je Vučić u svom govoru citirao Franju Tuđmana, što nazivaju govorom mržnje i ratnim huškanjem.

Optužuju Vučića da je ratni huškač, pa im se u tome pridružio Janko Baljak, nekakav opozicionar, reditelj. Kada je i gde Vučić ratni huškač? Za one koji ne znaju, Vučić je krajem 1993. godine ušao u SRS, kada je rat u bivšoj Jugoslaviji bio gotovo završen. Za huškača ga proglašava i Rada Trajković, srpska političarka sa Kosova koja je bila jedan od osnivača i visoki funkcioner SRS od 1990. godine. Pa, ako za nekoga možemo da kažemo da je ratni huškač, možemo da kažemo za nju! Ali ona je prešla put od radikalnog srpskog nacionalniste do Tačijevog obožavaoca. Sve kada se uveže, vidi se da ništa nije slučajno: napadi u Hrvatskoj, napadi na Vučića koji rešava problem Kosova - sve je koordinisano. Svim srpskim neprijateljima u okruženju, unutra i na zapadu ne odgovara jaka Srbija i učiniće sve da na vlast vrate "je*ivetre" koji ništa nisu radili, već su samo išli okolo, izvinjavali se Hrvatskoj i krali. Setimo se koliko se puta Boris Tadić sa vermin saradnikom Vukom Jeremićem izvinio Hrvatima - kaže Vučićević.

Licemerje je, ističe, da Trajkovićeva, Baljak, Stamatović optužuju Vučića za izdaju, ali i za ratno huškanje. A ne može se biti i jedno i drugo. Podseća da Vućić od dolaska na vlast nikoga nije nazvao izdajnikom, jer se to ne radi u civilizovanim društvima. Podseća da su Obradović, Đilas, i Jeremić trenutno na moru i odande vode “hejtersku” politiku, "brčkajući se u luksuzu".

- DSS je optužila Vučića za izdaju, a nisu izdajnici jer su postavili granicu na Brnjaku, Jarinju, već onaj koji hoće da je ukine?! Vučić govori da situacija na KiM nije ružičasta i zato je izdajnik?! Bili smo u situaciji da niko ne želi da razgovara sa nama, a sada uz diplomatske pobede Vučića i njegovih saradnika ponovo razgovaramo. Stejt dipartment insistira na pregovorima, a radikalni elementi u Srbiji čine sve ne bi li na bilo koji način uništili mogućnost da Srbija dobije bilo šta na KiM - kaže Vučićević. Politika opozicije i, nažalost, igumana Save Janjića svodi se na to da je najbolje da Srbija ne dobije ništa na KiM i da nije dobro da dobije nešto.

Vučić je, kaže, za razliku od mnogih, po dolasku na vlast sebi postavio velike zadatke i strateške ciljeve i neke je već ostavirio.

- Pogledajte autoputeve, budžet, ekonomiju, fiskalnu politiku... Sada kada hoće da reši najveći problem Srbije, oni hoće da ga sruše da bi na vlast došli oni čija je jedina ambicija da se lično obogate. Uradiće to tvrdeći "Kosovo je Srbija" i onda ćemo za 10-20 godina doći u situaciju da po istoj matrici gubimo Vranje i, ne daj Bože, Leskovac. Sven as je manje, a Albanaca je sve više. Nama je razgraničenje sa Albancima strateški cilj! - kaže urednik “Informera”.

Vučićević kaže da se plasiraju vesti da je Vučić kriv za loš odnos sa Hrvatskom.

- Mi smo kriv jer slave etničko čišćenje? Njihov problem je ozbiljna država Srbija i Vučić koji se ne izvinjava već otvoreno govori o činjenicama i citira Tuđmana. Vučić je prvi predsednik koji se plaši se da govori o Tesli. Istraživao sam: 93 člana porodice Tesla ubijena su u Drugom svetskom ratu, u NDH, u Oluji i kada Vučić kaže da su ih pobili Hrvati, predstavljaju ga kao zločinca! Vučićevu porodicu 1941. pobile su ustaše, a onda opet 1995. I onda je Vučić kriv! Mi smo agresori, a Tompson peva u Glini u kojoj je pobijeno više hiljada Srba. U toj Glini, nedaleko od crkve, Tompson peva "Jasenovac i Gradiška stara". Pazite tu monstruoznost! Tadić, Jeremić, Obradović, Đilas, verovatno bi se izvinili sada za to. Zamislite da neonacistički nemački pevač dođe nedaleko od Aušvica i peva pesmu posvećenu Hitleru! - kaže Vučićević.

Komentarišući vest da hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović neće doći u povratnu posetu Srbiji zbog novog zahlađenja odnosa, Vučićević podseća da se juče razmatralo i povlačenje ambasadora iz Beograda zbog govora Vučića, što je najžešći diplomatski potez, a da je sledeći žešći jedino rat.

Foto: TV Pink

Kaže da su u Kninu našli jednog Srbina koji slavi etničko čišćenje - Ivan Mašulović.

- Da li postoji ijedna zemlja u regionu u kojoj Vučić nije bio od kada je došao na vlast? Samo Crna Gora. Zašto? Pogledajte pukovnika Mašulovića u Kninu, koji je završio školu u Beogradu i sve je jasno! Vučić nije hteo da kvari odnose sa Crnom Gorom, ali ovo što Crnogorci rade je skandal i primer antisrpske politike. Podsećam da su poslali svoje vojnike na Kosovo. Suština svih napada iz Hrvatske, celokupnog haosa, histerije oko Kosova je rušenje Srbije i svi događaji to pokazuju - kaže urednik "Informera".

Ističe da hrvatski i argumenti opozicije ne postoje. Argumenti su im mržnja i agresija.

Govoreći o Nataši Kandić i njenoj borbi protiv pobede Kosova, Vućićević kaže das mo u radikalno-perverznoj situaciji u kojoj se Kandićeva bori za KiM.

- Ona je učinila sve da se što više Srba sa KiM osudi, protera, koja je albanski lobista, koja se druži sa Tačijem i Haradinajem, koju su Albanci odlikovali. Ona sad brine o KiM i njegovoj celovitosti? - kaže Vučićević.

Ističe da je bratstvo i jedinstvo sa Hrvatima nemoguće i da nismo isti. Podseća da su nacisti dočekani sa cvećem samo u Beču i Zagrebu.

- Samo su Hrvati sa srećom dočekali Hitlera i krenuli u klanje Srba - kaže urednik "Informera".

Podseća da se u Hrvatskoj očekuju izbori na kojima će se utrkivati u mržnji prema Srbima. Tada će tek doći do raspirivanja antisrpske histerije.

Ceo razgovor sa Draganom J. Vučićevićem pogledajte u nastavku:

#Dragan J. Vučićević

#Novo jutro

'