AKTUELNO

Predsednik tzv. Kosova održao hitan sastanak samozvanog Saveta bezbednosti nakon kojeg je poručio da svi moraju biti spremni i da su institucije Kosova spremne da odgovore.

Premijer takozvanog Kosova Ramuš Haradinaj održao je danas sednicu samozvanog Saveta bezbednosti Kosova, nakon koje je istakao da su glavne teme bile "red i bezbednost pravne države".

- Želeo sam da povećam spremnost institucija u zemlji u slučaju bilo kakvog sloma. Situacija je mirna i stabilna i svi mogu da se osećaju sigurno - rekao je Haradinaj.

Haradinaj je dodao da nema informacije, ali da su institucije Kosova spremne da odgovore.

Opoziciona Socijaldemokratska partija Kosova danas je podnela zahtev za nastavak rada skupštine zbog diskusije u dijalogu.

Foto: Beta

- Podneli smo zahtev za prestanak skupštinskog odsustva zbog diskusija u dijalogu i rizika scenarija koji se pominju. Nema smisla da skupština prestane sa radom. Predsedništvo skupštine Kosova se mora sastati u ponedeljak i hitno zatraži sednicu - napisao je predstavnik partije.

Pročitajte još: Albanci u Đakovici u znak podrške predsedniku Liberalne partije Kosova palili zastavu Turske i uzvikivali: 'Podrška Dedaju, dole Srbija, dole Turska' (VIDEO)

#Kosovo

#Ramuš Haradinaj

'