AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da će o konačnom rešenju kosovsko-metohijskog pitanja odluku doneti građani Srbije, a ne neko sa strane.

Vulin je gostujući u emisji Novo jutro rekao da je za nas važno da je naglašno da je KFOR taj koji garantuje bezbednost, a ne neka vojska Kosova. Kako je dodao, međunarodna zajednica je dužna da obezbedi mir i sigurnost svima koji žive na KiM.

- Srbija sigurno neće izazvati bilo kakve nemire, Srbija ne želi bilo kakve nemire i ova poruka se više odnosi na neke druge koji kažu da podela znači rat, stićićemo do Niša…razne teške reči. To je poruka za njih, a ne za nas - rekao je Vulin osvrnuvši se na izjavu komandanta NATO Džejmsa Foga.

Kako je dodao , za Srbiju je svaka poruka koja govori o miru je dobra i podržavamo je, a Vojska Srbijie je i grant mira i stabilnosti.

Osvrnuvši se na spekulacije da će doći do podele Kosova, Vulin je rekao da će o konačnom rešenju kosovsko-metohijskog pitanja nije nešto o čemu će odlučiti gerenali Nato, niti bilo ko sa srtane, već na prvom mestu građani Srbije.

- Predsednik Vučić je pokazao ličnu i političku hrabrost što se uhvatio u koštac sa ovim problemom, svi pre njega su bežali od toga. Bilo im je lakše da ispod stola pregovaraju sa međunaradnom zajednicom i pokušaju nešto lično za sebe, a ništa za građane Kosova i da dobiju što manje negativnih političkih poena. Vučić je imao tu hrabrost da ništa ne radi ispod stola da sve radi javno i otvoreno i da ništa ne traži za sebe, a sve za Srbe sa KiM i državu Srbiju - naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, šta god se bude desilo neće biti nikakva sreća i radost, ali zbog budućnosti Srbije u to se jednom mora ući.

- Pregovaramo o nečemu što nam je silom oteto- podsetio je Vulin i dodao da Srbija nije izazvala ratove i sukobe i nije ih tražila, dobila ih je bez ikakve krivice.

Vulin je prokomentarisao i skandalozno ponašanje opozicije na skupu u Šapcu.

- I naravno opet žene! Kao što su pretukli novinrake Pinka, ženu koja je radila u RIK-u, ponovo su pretukli ženu. Kako to može? Zamislite da se nešto tako desilo na skupu SNS ili naše koalicije? - naveo je Vulin.

Kako je dodao, za takvo ponašanje nema opravdanja. - Njihov ulazak u parlament je počeo premlaćivanjem. Svaki njihov skup se završi tako što pretuku neku ženu . Zato i građani ne glasaju na za njih - dodao je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Kosovo

'