AKTUELNO

Potpredsednik GO SNS podsetio je da je lider Narodne stranke ostvario "desetostruko lošiji rezultat" od Aleksandra Vučića i istakao da "kada god da izbori budu, Jeremića čeka isti rezultat i isti odgovor gradjana Srbije na njegov i pokušaj njegovih sponzora da se politički povampire".

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić ocenio je danas da je glas naroda na poslednjim izborima za predsednika Srbije "poručio (predsdniku Narodne stranke) Vuku Jeremiću da za njega nema mesta u politici".

Navodeći da je na tim izborima lider Narodne stranke ostvario "desetostruko lošiji rezultat" od Aleksandra Vučića, Đurić je ocenio da "kada god da izbori budu, Jeremića čeka isti rezultat i isti odgovor gradjana Srbije na njegov i pokušaj njegovih sponzora da se politički povampire".

- Jeremić bi morao da zna da srpska politika nije utočište i popravni ispit za osvedočene gubitnike, koji su podbacili na svim profesionalnim i moralnim poljima i trebalo bi da pokuša da uzme u obzir volju gradjana čitave naše zemlje i zauvek se skloni iz političkog života - naveo je Đurić a preneo SNS.

Foto: Tanjug

On je naveo da je "činjenica da je na njegovu inicijativu od Medjunarodnog suda pravde dobijeno savetodavno mišljenje kojim su mnoge države sveta podstaknute da priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, stavila Jeremića u red najvećih boraca za otcepljenje Kosova i Metohije od Srbije, što mu u prištinskim medijima ne zaboravljaju i predstavljaju ga njihovim herojem".

- Podsećam i da je u pregovorima sa Prištinom dogovorio neke od najgorih sporazuma po Srbiju u istoriji pregovaranja, da su uz Jeremićevo odobrenje Ujedinjene nacije isključene iz pregovora Beograda i Prištine, kao i da se sa svojim kolegama iz tadašnje vlasti zavukao u mišju rupu kada su albanski secesionisti na Kosovu i Metohiji proglašavali nezavisnost - kazao je Đurić.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je ranije da predsednik Srbije Aleksandar Vučić planira da za 4. novembar raspiše referendum o Kosovu zajedno sa vanrednim parlamentarnim izborima, na kojima, kako je ocenio, "namerava da pokrade kao nikada do sada, očekujući da će zapadni deo medjunarodne zajednice od toga okrenuti glavu".

- Zapadu je potreban potpis Srbije na sporazum koji bi Prištini omogućio članstvo u UN. Vučić planira da okonča pregovore o sporazumu i da onda kaže 'papir će biti potpisan ako pobedi SNS'. Njega isključivo zanimaju još četiri godine na vlasti i spreman je da se odrekne i Kosova zarad tog cilja - rekao je Jeremić televiziji Naša.

Pročitajte još: Ministar Stefanović: Stranci pritiskaju Srbiju, Vučić nije podložan pritiscima

#Marko Đurić

#Vuk Jeremić

'