AKTUELNO

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je, prvog dana posete Vašingtonu, imala više susreta sa članovima američkog Kongresa, sa kojima je razgovarala o sveukupnim bilateralnim odnosima Srbije i SAD.

Brnabić se sastala sa kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom, kopredsedavajućima srpskog kongresnog kokusa.

U srdačnom razgovoru, premijerka Brnabić zahvalila se na njihovom angažovanju u Srpskom kokusu i promovisanju i afirmisanju tema i pitanja od značaja za Srbiju.

- Upravo je obeležavanje jubileja, 100 godina od podizanja srpske zastave ispred Bele kuće, potvrda istorijskih veza i prijateljstva naše dve zemlje i dva naroda - istakla je Brnabić.

U razgovoru je zaključeno da je dalje unapređenje odnosa Srbije i SAD u zajedničkom interesu dve zemlje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Foto: Vlada Srbije

Predsednica Vlade posebno je zahvalila kongresmenu Tedu Pou, koji je kopredsedavajući Srpskog kokusa od januara 2013. godine, na posvećenom angažovanju u unapređenju odnosa dve zemlje.

Ona je zahvalila i kongresmenu Kliveru, koji se kao član američke Komisije za Prvi svetski rat, zalaže za jačanje kulturne i istorijske saradnje.

Premijerka Brnabić uputila je poziv kongresmenima Pou i Kliveru, da posete Srbiju do kraja godine.

U nastavku posete, predsednica Vlade Srbije sastala se sa senatorkom Džejn Šahin, članicom Spoljnopolitičkog komiteta Senata i Podkomiteta za Evropu.

Američki zvanični pozitivno su ocenili angažovanje pripadnika Vojske Srbije u mirovnim misijama pod mandatom UN i EU, kao i saradnju sa NATO u okviru Programa Partnerstvo za mir.

Foto: Vlada Srbije

U nastavku posete Vašingtonu, Brnabić će se sastati sa ministrom finansija SAD, Stivenom Mnučinom i sa predsednikom Svetske banke, Džim Jong Kimom.

Predsednica Vlade Srbije biće domaćin svečanosti u Kongresu SAD, u Vašingtonu, koja će se održati povodom obeležavanja jubileja 100.godišnjice podizanja srpske zastave ispred Bele kuće.

Zajedno sa premijerkom, svečanosti će prisustvovati i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Pročitajte još: SVAĐA U OPOZICIJI: JOŠ NISU STIGLI NI DA SE UJEDINJE, A VEĆ PRAVE HAOS (VIDEO)

#Ana Brnabić

#Vašington

#Vlada Srbije

'