AKTUELNO

Saša Adamović, istoričar, istakao je da je Kameron Marter, bivši ambasador SAD u Srbiji rekao da je Amerika do 2008. godine imala neku vrstu monopola na Balkanu, a da se u narednih deset godina situacija toliko promenila da sada globalističkim interesima na Balkanu smetaju i Rusija i Kina.

Adamović rekao je da se Donaldu Trampu mnogo ne žuri da se reši pitanje Kosova, kao i da nam se stalno nude neka rešenja preko američkih nevladinih organizacija.

- To su uglavnom organizacije prepune globalista, bivših američkih diplomata, koji su sve vreme sponzori kosovske nezavisnosti, a zapravo oni žele da završe taj posao pre nego što se završi dekonstrukcija liberalnog svetskog poretka koji je do sada bio potpuno dominantan - ocenio je Adamović.

Foto: Printscreen

On ističe da je Kameron Marter, bivši ambasador SAD u Srbiji, rekao da je Amerika do 2008. godine imala neku vrstu monopola na Balkan.

- U narednih deset godina situacija se toliko promenila da sada globalističkim interesima na Balkanu smetaju i Rusija i Kina, i zamislite, u negativnom kontekstu on spominje i Tursku - navodi Adamović.

Nikola Vrzić, novinar "Pečata" povodom toga da SAD ne favorizuju podelu Kosova, ali da je i ne isključuju, rekao je da nije sasvim siguran u tu konstataciju.

- Američki ambasador u Prištini, Greg Delavi, nazvao je lažnom vešću tvrdnju da je on ostavio neki prostor za eventualnu američku saglasnost za podelu Kosova. Važnija teza je da se Amerikancima žuri da urede Balkan, svesni su da im vreme curi - kazao je Vrzić.

Kako dodaje, Rusija nam je otvoreno poručila da čekamo i da ne jurimo, kao i ambasador Kine u Srbiji, Li Mančang.

Foto: Printscreen

Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa" rekao je da je u Srbiji ruski uticaj još uvek jak i da ruska podrška Srbiji i njenoj celovitosti, kao i da to ne odgovara onima koje predvodi čuvena gospođa Hilari Klinton.

- Svi Klintonovi poznati su po zlu koje su naneli srpskom narodu i njima ne odgovara to. Njima odgovara da se priča o Kosovu završi i stavi ad akta, jer mnogo drugo za njihovo poimanje traje - istakao je Milovanović.

Foto: Printscreen

On je povodom slučaja ubistva Olivera Ivanovića rekao da je to opasna tema koja može da izazove niz komplikacija na terenu.

- Najave Tačija da će se doći do saznanja od kojeg će sve boleti glava, i Beograd i Brisel, su jasna tema da oni spremaju nešto što će biti namešteno i potureno Srbima - istakao je Milovanović.

#Amerika

#Kosovo i Metohija

#Srbija

'