AKTUELNO

Novi Sad je i siguran, i bezbedan, i prosperitetan grad, i to dobro znaju i Novosađani i svi oni koji ulažu kapital u našem gradu, ali i desetine hiljada turista, koliko ih samo poslednjih dana boravi u Novom Sadu, na najboljem evropskom festivalu Egzit, poručio je danas potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević.

Vučević je to poručio članu Narodne stranke Borislavu Novakoviću, poznatijem kao Bora Solunac, koji tvrdi da je bezbednost građana Novog Sada ugrožena zbog učestalih kriminalnih incidenata.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Vučević kaže da Novosađani dobro znaju ko je Bora Solunac, koji se potpisuje kao Borislav Novaković, i kakvu su pustoš u gradu iza sebe ostavili njegovi „žuti“ i on sam, i kako je za vreme njihovog režima Novi Sad bio poprište najžešćih kriminalnih obračuna.

- Zato je Bora Solunac poslednji koji ima pravo bilo kome da drži lekcije, i neka se ne meša u ono što ne razume, ili neka se bolje informiše - kaže Vučević i dodaje da u godini kada u Novom Sadu nije izvršeno nijedno kriminalno ubistvo, Novakvić pokušava da grad predstavi nebezbednim navodeći dva slučaja, u kojima je ukupno jedna osoba zadobila lakše telesne povrede.

Pritom, dodao je, prećutkuje čak i činjenicu da ih je policija razrešila istog dana.

- Očigledno mu je zasmetao odličan rad novosadske policije tokom ove, ali i prethodnih godina. Za nepunih sedam meseci 2018. godine policija je u Novom Sadu zaplenila više od 70 kilograma narkotika, a samo u poslednja tri dana, tokom trajanja muzičkog fetivala „Egzit“, oko četiri kilograma - naveo je Vučević.

Dodao je da ni to što tokom festivala nije zabeležen nijedan ozbiljniji incident ili neko teže krivično delo u blizini Petrovaradinske tvrđave, nije bio dovoljan razlog za iznošenje lažnih optužbi i napade na policiju.

- Ali laži i prevare su jedino što zna Bora Solunac - poručio je Vučević.

Umesto što, kako je naveo, pokazuje lažnu brigu o Novom Sadu, bolje neka broji pokradene bulevare po gradu, a samo od jednoga je ojadio gradsku kasu i od Novosađana ukrao 460 miliona dinara.

Neka broji ukradene vrtiće, ambulante, škole, i pretplaćenu a nikad otvorenu veliku kuhinju u kojoj je trebalo da se sprema hrana za mališane koji pohađaju vrtiće, ukazao je Vučević.

- Ako Bora Solunac, i njegov novi stranački šef Vuk Jeremić Njujorčanin, koji se dovodi u vezu sa brojnim malverzacijama na svetskom nivou, misle da se lažima, prevarama, krađom, spletkama dobijaju glasovi građana, onda ću morati da ih razočaram - Srbija više nije ona zemlja koju ste pljačkali i obmanjivali - poručio je, takođe.

Jasno je, kaže Vučević, da Bora Solunac i njemu slični ne biraju sredstva da se vrate na vlast kako bi nastavili da pljačkaju Novosađane, ali neće nas ni zaustaviti, ni usporiti da dalje marljivo radimo i napredujemo u svim segmentima života, i dalje razvijamo i Novi Sad, i Srbiju.

#Miloš Vučević

#Novi Sad

'