AKTUELNO

Lider SPS Ivica Dačić primio je danas delegaciju Socijalističke partije Republike Srpske, ističući da sa tom strankom ima veoma blisku saradnju, kao i da će nastaviti da razvija međusobne odnose.

- Naše dve partije su uvek bile kao jedna - rekao je Dačić novinarima u sedištu SPS-a i dodao da se predstavnici obe stranke trude da grade bliske i specijalne veze između Srbije i Republike Srpske.

- Mi ćemo uložiti sve da razvijamo naše odnose, da to bude u interesu srpskog naroda i svih građana Republike Srpske. Svesni smo toga da živimo na malom prostoru gde su svi narodi pomešani i treba voditi računa da budemo oprezni kada prilazimo tom pitanju - rekao je Dačić.

Foto: Tanjug

Govoreći kao ministar spoljnih poslova, Dačić je kazao da Srbija poštuje BiH, ali da sa RS ima specijalne odnose i to, kako kaže, ne treba da bude na štetu bilo kog naroda na toj teritoriji.

Prema njegovim rečima, dve partije će nastaviti saradnju budući da su nastale na istim programskim osnovama i tim povodom je danas održan i prvi sastanak Saveta za saradnju.

Predsednik Socijalističke partije Republike Srpske Petar Đokić ponovio je danas da je RS najviše usmerena ka Srbiji, ukazujući da to neskriveno govori.

Foto: Tanjug

Kako je rekao, i danas postoji potreba da Srbija bude prisutna u političkom zivotu RS i BiH kao zemlja koja je, podsetio je, dala snažnu podršku Dejtonskom sporazumu i koja se zalaže za mir.

- Takva je politika i naše stranke. Želimo da trajno vlada mir i stabilnost - rekao je Đokić.

#Ivica Dačić

#Republika Srpska

#Sastanak

'