AKTUELNO

Urednici "Srpskog telegrafa" i dnevnog lista "Alo" slažu se da je ceo slučaj navodne otmice novinara Stefana Cvetkovića namešten kako bi se u Srbiji stvorio haos i slika nebezbednog mesta za život. Otmica je bio još jedan vid pritiska na aktuelnu vlast.

Komentarišući navodnu otmicu novinara Stefana Cvetkovića, Vasilije Popović, zamenik glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Alo" kaže da je istraživana veza sa estradnim menadžerom i da je suština slučaja da podigne nezadovoljstvo u javnosti, u kombinaciji sa navodnim protestima zbog poskupljenja goriva i izmišljenom zatrovanom vodom u prestonici.

- Trebalo je dovesti do kulminacije. Svi znamo koliko su otmice novinara osetljiva stvar i pitanje je kako bi međunarodna zajedica reagovala - kaže Popović za "Novo jutro".

Foto: TV Pink

Boris Vuković, odgovorni urednik "Srpskog telegrafa" kaže da Cvetković nije mogao sam da izlažira svoju otmicu, te da je sigurno da je imao logističku podršku.

Ostavio je automobil upaljen, sat... lice mesta je namontirano tako da se tretira kao otmica. Istraga bi bila drugačija da su prijatelji pozvali i prijavili nestanak. Dakle, namontirano je od samog starta da izgleda kao otmica. Slede pritisci preko društvenih mreža, optužbe na račun Vučića, Janković koji odmah organizuje protest... Vidimo da se atmosfera pumpa i jasno je da je sve pripremano - kaže urednik "Srpskog telegrafa".

Vuković kaže da je Cvetković izabran jer je i ranije prijavljivao pretnje i bila mu je ugrožena sigurnost.

Foto: TV Pink

- Otmičari su ga uzeli, nisu mu rekli zašto su ga oteli, pa su ga na kraju pustili da ode. Kakvi su to otmičari? Treba utvrditi ko je ovo organizovao i ko će da plati pola miliona evra koje su potrošene za potragu? - zapitao je Vuković.

Popović kaže da je Cvetković kontroverzan, budući da je, prema saznanjima, ucenjivao ljude iz Bele crkve.

Foto: TV Pink

- Ucenjivao je lokalnog stomatologa da mu za džabe sredi zube, da ne bi pisao o njemu. Bio je u zatvoru jer je pretukao ženu. Svi možemo da se predstavljamo kao veliki, nezavisni novinari, ali je važno ono što je u našoj biografiji - kaže urednik "Alo".

Ceo razgovor pogledajte u nastavku:

#Novinar

#Novo jutro

#Stefan Cvetković

'