AKTUELNO

Dvoje sagovornika su istakli da je saradnja Srbije i UNOPS kvalitetna i intenzivna, te su izrazili nadu da će se ona nastaviti.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas podsekretara Ujedinjenih nacija i izvršnog direktora Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS) Gretu Faremo, sa kojom je razgovarao o pomoći te Kancelarije konkretnim razvojnim projektima u Srbiji.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je naglasio da je stručna podrška UNOPS u realizaciji tih projekata od značaja za sveobuhvatne reforme u Srbiji, kao i proces evropskih integracija. On je zahvalio za svu dosadašnju pomoć, a posebno za pomoć u sanaciji štete izazvane poplavama 2014. godine, istakavši da su projekti koji su tada urađeni mnogo značili i za odbranu od poplava prethodnih nekoliko dana.

Foto: Tanjug

Podsekretar UN i izvršni direktor UNOPS Faremo je rekla da je namera te Kancelarije da Srbiji pruži dugoročnu podršku i pomoć. Jedna od oblasti je i unapređenje društveno-ekonomskog položaja ranjivih grupa, navela je Faremo.

Foto: Tanjug

Dvoje sagovornika su konstatovali da je, tokom petnaest godina rada Kancelarije UNOPS u Srbiji, uspostavljena intenzivna i kvalitetna saradnja, i izrazili nadu da će se ona nastaviti.

#Aleksandar Vučić

#Greta Faremo

#Sastanak

'