AKTUELNO

Poslanik i portparol Srpske liste ističe da je ova lista na današnjem sastanku sa predstavnicima zapadnih zemalja zatražila reakciju povodom.

Osim zahteva da pojačaju prisustvo u srpskim sredinama i spreče napade na Srbe, od predstavnika zemalja Kvinte zatražili smo i jasniju osudu sinhronizovanih napada na Srbe.

Ovim rečima Igor Simić, poslanik i portparol Srpske liste ističe da je ova lista na današnjem sastanku sa predstavnicima zapadnih zemalja na KiM zahtevala ozbiljnije angažovanje u sprečavanju nasilja nad Srbima na KiM, odnosno da će, kako ističe za Novosti, zbog sve učestalijih napada na Srbe predstanici Srpske liste narednih dana razgovarati i sa komandantom KFOR-a.

Pored otvorenog nasilja koje se sprovodi nad Srbima na Kosmetu i koje je pogotovu intenzivirano proteklih mesec dana, posebno nas brine nereakcija, odnosno ćutanje međunarodne zajednice - kazao je Simić za naš list dodajući da je upravo Srpska lista iz tog razloga zahtevala da se se spreči, sada već serija napada na Srbe i njihovu imovinu a koji kako naglašava imaju za cilj da zaplaše preostale Srbe na KiM ali i osujete raseljene u nameri da se vrate na KiM.

Pročitajte još: Đurić pozvao Tanzaniju da preispita priznanje Kosova

#Igor Simić

#Kosovo

#Srpska lista

'