AKTUELNO

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić danima odbija da javnosti objasni koliko je novca i u koje svrhe dobio od svetskih tajkuna pohapšenih u SAD. On sada obećava da poreklo svojih miliona itražiti - ali tek kada dođe na vlast?!

Vuk Jeremić ne želi da kaže šta ga sprečava da odmah danas otkrije sve detalje o svojim finansijskim transakcijama.

Pročitajte još: Jeremić priznao da je primao novac od uhapšenog TAJKUNA, a građanima poručio: Nemam obavezu da kažem koliko ZARAĐUJEM

Kako je ranije već utvrđeno, Jeremićev CIRSD i njegova agencija za PR i konsalting dobili su od Kineza Patrika Hoa i Senegalca šeika Tidiona Gadioa ukupno 5,3 miliona evra. Bivši ministar policije Ho i bivši šef diplomatije Senegala Gadio u međuvremenu su uhapšeni u SAD i optuženi za milionsku korupciju, podmićivanje stranih državnika i pranje novca. Jeremić bi sada imao moralnu obavezu da objasni na koje načine je povezan sa ovom dvojicom.

Foto: Tanjug

Umesto da da konkretne odgovore na pitanje koje izuzetno interesuje srpsku javnost, Jeremić je u autorskom tekstu za nedeljnik „Vreme“ na dve strane prvo ishvalio sam sebe, a potom najavio da će po dolasku na vlast doneti zakon o poreklu imovine?!

Foto: TV Pink

- Narodna stranka će, čim bude u poziciji, po hitnoj proceduri doneti zakon o poreklu imovine koji će važiti za sve javne funkcionere od devedesetih do danas i predložiti da se krene od mene - napisao je bivši šef diplomatije.

On je samo dan ranije u televizijskom intervjuu odbio da odgovori na pitanja koliko je novca ukupno dobio i za koje namene.

Podsetimo, prema podacima do kojih su došli mediji, lider Narodne stranke je od kineske komapnije CEFC iz Hongkonga dobio 5,3 miliona evra za nekakve konsultantske usluge.

Jeremićeva baškarenja

- Za devet godina kao funkcioner čak 21 put išao u Kinu- Na ime dnevnica za put u Kinu uzeo 3.118 evra- Spavanje u luksuznim hotelima u Kini platio 14.846 evra- Avionske karte za Kinu plaćene 90.774,54 evra

Foto: RTV Pink

Danas saslušanje Hoa u Njujorku

Patrik Ho, bivši ministar unutrašnjih poslova Hongkonga i saradnik Vuka Jeremića koji je uhapšen u SAD zbog višemilionske pronevere para i potkupljivanja predsednika Čada, danas će biti saslušan na sudu u Njujorku. U svom iskazu mogao bi da ponudi inkriminišuće dokaze o svojim pojedinim saradnicima. Kaucija mu je odbijena, a na teret mu se stavlja pranje novca, pravljenje „šema“ i podmićivanje od 2014. do 2017. godine.

Pročitajte još: Stručnjaci za PINK o sumnjivim uplatama: Cifre su BASNOSLOVNE! Jeremić ima MORALNU OBAVEZU da otkrije za šta je primao toliki novac!

Pročitajte još: OPOZICIJA SE BAHATI PO ŠAPCU! Dovezli se u luksuznim limuzinama, a Jeremić se parkirao na PEŠAČKOM PRELAZU i MESTU ZA INVALIDE! (FOTO)

#Imovina

#Opozicija

#Vuk Jeremić

'