AKTUELNO

Kako ističe ministar unutrašnjih poslova, EU je tražila da bezbednosne strukture budu integrisane u kosovske institucije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da prištinske vlasti treba da odgovore na pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića, jer oni vode istragu, ali to je pitanje i za EU, dodaje, jer je tražila da se bezbednosne strukture integrišu u kosovske institucije.

Foto: Tanjug

A izjavu zamenika kosovskog premijera Envera Hodžaja da Beograd ne sarađuje u istrazi te da krije odgovor o tome ko je ubio Ivanovića, šef srpske diplomatije ocenio je kao direktnu optužbu, podsetivši da je lider Građanske inicijative malo pre ubistva izašao iz pritvora u koji su ga "stavili kosovski Albanci".

- Nebrojeno puta sam na Savetu bezbednosti govorio protiv takve odluke (pritvora Ivanovića). Priština je ta koja vodi istragu o ubistvu i zašto do sada nema odgovora to je pitanje za kosovske organe, a naravno i za EU, jer su oni tražili da bezbednosne strukture budu integrisane u kosovske institucije - rekao je ministar.

#Ivica Dačić

#Oliver Ivanović

'