AKTUELNO

Skupština Srbije će na posebnoj sednici u ponedeljak, 28. maja razmatrati predlog premijerke Ane Brnabić da se za novog ministra izabere Siniša Mali.

Izbor i polaganje zakletve novog ministra biće jedina tačka dnevnog reda posebne sednice parlamenta.

Početak sednice zakazan je za ponedeljak u 10 sati.

Dosadašnji gradonačelnik Beograda Siniše Malog predložen je za novog ministra finansija umesto Dušana Vujanovića koji je ranije podneo ostavku iz ličnih razloga.

Siniša Mali je rekao da je počastvovan time i da će se, ako poslanici parlamenta prihvate predlog premijerke, svakog dana boriti za dobrobit građana Srbije.

- Počastvovan sam i zahvaljujem se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić što su prepoznali moju posvećenost u borbi za bolji život građana. Ovo je za mene veliki izazov i daću sve od sebe da opravdam njihovo poverenje - rekao je Mali u izjavi za medije.

Ukoliko poslanici većine u Narodnoj skupštini prihvate predlog premijerke, kao ministar ću se svakoga dana boriti za dobrobit građana Srbije, za stabilnost javnih finansija i veća ulaganja u budućnost naše dece i države, poručio je on, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

#Glasanje

#Ministarstvo

#Skupština Srbije

#ponedeljak

'