AKTUELNO

Kako je istakao gradski menadžer, odluku o gradonačelniku doneće Srpska napredna stranka, a osoba koja bude na čelu prestonice nastaviće započete projekte.

Novi gradonačelnik Beograda biće sasvim sigurno izabran u zakonskom roku do 9. juna, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić i naveo da će prvi čovek grada biti neko sa liste od 64 odbornika SNS.

- Naša stranka će odrediti ko će voditi grad u naredne četiri godine. Ono što je sigurno, ko god bude bio gradonačelnik nastaviće sa projektima koje sada radimo - rekao je Vesić.

Foto: Wikipedia

On je naveo da se ti projekti odnose na metro, obilaznicu oko Beograda, dva nova mosta, most preko Ade Huje i most preko Save, zatim dva tunela, topčiderski tunel i tunel koji povezuje Savu i Dinav, kao i čitav niz projekata koji su započeti.

To je, kaže, politika koja se sprovodila prethodne četiri godine, koja je dobila poverenje građana i koja će se sprovoditi u naredne četiri godine.

- Neće biti problem u politici ko god bude vodio Beograd, a do 9. juna ćemo znato ko će to biti i tada će Beograd u punom kapacitetu raditi sve stvari pa i ovaj posao dobijanja novog završnog turnira - rekao je Vesić.

Novi saziv Skupštine grada održao je konstitutivnu sednicu 9. maja kada je izabran predsednik Skupštine grada, njegov zamenik, sekretar i zamenika sekretara, i kada su potvrđeni mandati novih odbornika.

Pročitajte još: Paunović: Radi se na većoj zaštiti ljudskih prava

#Beograd

#Goran Vesić

#Gradonačelnik

'