AKTUELNO

U razgovorima će se razmotriti najvažnija pitanja od interesa za dve zemlje.

Od danas do 18. decembra prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić boraviće u zvaničnoj poseti Narodnoj Republici Kini, gde će sa najvišim zvaničnicima razgovarati o bilateralnoj saradnji i međunarodnim pitanjima.

Pored razgovora sa domaćinom, ministrom inostranih poslova Vang Jiem, ministar Dačić će imati razgovore sa najvišim državnim i partijskim zvaničnicima Kine, kao i sa istaknutim predstavnicima kineske akademske zajednice, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić će sa sagovornicima razmeniti mišljenja o najvažnijim temama iz oblasti bilateralne saradnje i aktuelnim međunarodnim pitanjima, kao i o aktivnostima u okviru mehanizma saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (1+16) i strateškog kineskog projekta ?Pojasa i puta? u koji je, uz Srbiju, uključen i veliki broj zemalja Azije, Afrike i Evrope.

Dačić će imati uvodno izlaganje na međunarodnom simpozijumu koji organizuje Kineska akademija društvenih nauka i srešće se sa profesorima i kineskim studentima sa Katedre za srpski jezik na Pekinškom univerzitetu za međunarodne studije, navodi se u saopštenju.

Predviđena je i poseta Tjenđinu, gde će se ministar sastati sa rukovodstvom ovog grada koji ima najveći BDP po stanovniku i četvrti je po veličini u NR Kini.

I. P.

#Ivica Dačić

#Kina

#Poseta

#Sastanak

'