AKTUELNO

Ona je istakla da Srbiju ništa neće zaustaviti na putu napretka.

Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović izjavila je u Briselu da je za Srbiju važno da zadrži dinamiku pregovaračkog procesa, bez obzira što smo razočarani i nezadovoljni jer poglavlje 26 nije otvoreno, ali da Srbiju ništa neće zaustaviti na putu napretka.

-Mi hoćemo da se bavimo stvarima koje će unaprediti i naše društvo i regionalnu saradnju, ali regionalna saradnja zahteva da imate partnera u tom procesu. Nismo došli u Brisel da kukamo, jer nije otvoreno poglavlje 26, već da demonstriramo našu odlučnost i zadovoljstvo onim što smo uradili za našu zemlju i što znamo da je dobro urađen posao - rekla je Joksimovićeva na konferenciji za novinare posle Međuvladine konferencije.

Prema njenim rečima, stvari se nekada ne odvijaju onako kako želite, ali Srbija je posvećena evrointegracijama najviše radi sebe i zauzela je "odlučan put i ispravan smer" .

-Dug je put pred nama, ali posvećenost i odlučnost da radimo za naše društvo i naš narod nikada neće biti dovedeno u pitanje - rekla je ministarka.

Joksimović je istakla da je dinamika pregovaračkog procesa bitna kako bi se društvo i država reformisali i kako bi građani osetili napredak u životu i radu.

-Mi integracije doživljavamo i vidimo kao najbolji mehanizam koji će nam pomoći da na brži način našu razvojnu agendu učinimo još bržom i efikasnijom. Zato nam je važno što smo otvorili šest poglavlja i jedno privremeno zatvorili - ocenila je Joksimovićeva.

Č.N.

#Brisel

#EU

#Jadranka Joksimović

#Poglavlje

'