AKTUELNO

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda počela je već u prvim minutima u oštrom tonu, polemikom između Dragana Ðilasa i Gorana Vesića, nakon što je Vesić najavio formiranje anketnog odbora koji će analizirati kako se obogatio bivši gradonačelnik.

Ðilas je tražio da se proširi dnevni red sednice i da se formira komisija koja će utvrditi kako su raspodeljena sredstva koje je država svojevremeno prebacila Centru za socijalni rad.

Foto: Tanjug

Vesić mu je odgovorio da je danas konstitutivna sednica na kojoj se potvrđuju odbornički mandati i bira predsednik Skupštine grada i ocenio da Ðilas pokušava da zlupotrebi tu sednicu.

- Ðilas je pokušao da zloupotrebi zasedanje i da Skupština ne raspravlja o tome šta je on radio kao gradonačelnik. On je podelio 728 miliona dinara između 2008. i 2013. godine i ako skupština o nečemu treba da raspravlja, onda treba da raspravlja o tome kako se on on obogatio dok je bio gradonačelnik - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug

Vesić je tim povodom najavio formiranje anketnih odbora.

Ocenio je i da je Ðilas svojim nastupom danas pokušao da prekraja volju građana i da spreči većinu da konstituiše gradski parlament.

Kako kaže, Ðilas ne želi da se priča o dugu od 1,2 milijardi dinara, želi da zameni teze i da se ne priča "kako se kralo dok je on bio na vlasti".

- Ðilas nije bio prisutan 42 sednice. Danas mu je legla uplata od 632.000 dinara za nerad - rekao je Vesić.

Skupština grada je izabrala verifikacioni odbor za potvrđivanje mandata odbornicima.

Foto: Tanjug

#Beograd

#Goran Vesić

'