AKTUELNO

Kako su istakli sagovornici, normalizacija je važna za proces pridruživanja EU, ali i za regionalnu stabilnost i prosperitet naroda u regionu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer saglasili su se danas, i pored neslaganja u stavovima o KiM, da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine od ključne važnosti.

Vučić i Palmer naime smatraju da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine od ključne važnosti ne samo za proces pridruživanja EU, već i za regionalnu stabilnost i buduće blagostanje i prosperitet naroda u regionu.

Foto: Tanjug

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, Vučić i Palmer su razgovarali o važnosti dugotrajnog prijateljstva Srbije i Sjedinjenih Američkih Država i posvećenosti dveju zemalja da dalje razvijaju svoje bilateralne odnose.

Sagovornici su se saglasili i da je sada ključni period za budući razvoj Srbije, posebno kada je reč o nastojanjima da postane punopravna članica Evropske unije. Američki zvaničnik je istakao da će SAD nastaviti da pružaju podršku naporima Srbije za pridruženje EU.

Srpski predsednik i američki zvaničnik su, takođe, naglasili važnost dobrosusedskih odnosa u regionu i saglasili se da oni doprinose stabilnosti.

Vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara Palmer je obećao kontinuiranu podršku dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU, na svaki način koji učesnici u dijalogu smatraju korisnim.

Predsednik Vučić i Palmer su se saglasili da su miroljubivi razgovori i puna primena postignutih dogovora ključni za postizanje održivog rešenja.

#Aleksandar Vučić

#Sastanak

'