AKTUELNO

ZSO će, kako ističe, biti formirana na osnovu sporazuma Beograda i Prištine, te u tome nema ničeg protiv pravnog.

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da je to što će Srpska lista sama formirati Zajednicu srpskih opština (ZSO) iznudjen potez i da je ta srpska politička organizacija na Kosovu prinudjena ta to učini sama. "Mi više ne želimo da budemo strana koju će Priština zamajavati... Nema više obećanja, hoćemo ZSO. Bez ZSO bespredmetno je razgovatrati o normalizaciji odnosa", rekao je Drecun novinarima u Skupštini Srbije.

On je rekao da će Srpska lista ZSO formirati na osnovu sporazuma Beograda i Prištine, da ne vidi šta je tu protiv pravno i zbog čega Priština preti hapšenjem Srba koji će tu zajednicu formirati, da albanska strana ne sme to da radi i da ona samo treba da uvede ZSO u svoj pravni poredak.

- Danas je u toku sastanak 10 lokalnih samoprava, kako sada stoje stvari zajednica će biti formirana - rekao je Drecun.

On je dodao i da će u petak biti održana zajednička sednica Odbora za Kosovu i Metohiju, Odbor za kontrolu službi bezbednosti i Odbor za unutrašnje poslove, a da će ako podaci budu bili poverljivi sednica ta tri odbora biti zatvorena za javnost.

Drecun je rekao i da je Priština želela da na severu izazove sukob većih razmera, ali da je upozorena i da treba ozbiljno da shvate reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija neće sedeti mirno ako budu napadnuti Srbi na Kosovu.

Pročitajte još: Počela sednica SRPSKIH ODBORNIKA 10 OPŠTINA u Kosovskoj Mitrovici: Srpska lista će biti SNAŽANA OPOZICIJA u prištinskom parlamentu

#Milovan Drecun

#ZSO

'