AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da hapšenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici predstavlja bezuman i antievropski čin separatističke vlasti u Prištini, s ciljem da se ponizi Srbija i zastraše preostali Srbi u južnoj srpskoj pokrajini.

- Jasno je da separatističke vlasti u Prištini dobro znaju da dijalogom i kompromisom ne mogu da ostvare nezavisno Kosovo sve dok god postoje Srbi na Kosovu i Metohiji i sve dok Srbija vodi politiku čuvanja i jačanja prijateljskih odnosa sa Rusijom, Kinom i drugim državama koje poštuju načela međunarodnog prava - naveo je Linta u pisanoj izjavi.

On smatra da državno rukovodstvo Srbije treba da reaguje mirno, ali odlučno, na navedeni bezuman i antievropski čin jer svaka ishitrena i nepromišljena reakcija može dodatno otežati položaj Srbije i preostalih Srba na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanjug

- Srbija se ne bori samo protiv separatizma kosovnih Albanaca već prije svega protiv zapadnih sila koje dve decenije vode nerazumljivu i štetnu politiku stvaranja nezavisnog Kosova kršeći Povelju Ujedinjenih nacija - ocenio je Linta.

Srbija treba da mirnim putem stavi jasno do znanja zapadnim silama da nikada neće priznati lažnu državu Kosovo, jer na taj način poštuje sopstveni Ustav, međunarodno pravo i daje puni doprinos očuvanju mira i stabilnosti u regionu u Evropi.

#Kosovo i Metohija

#Marko Đurić

#Miodrag Linta

'