AKTUELNO

Ona je u saopštenju istakla i značaj primene dogovora iz oblasti energetike i završetak mosta u Kosovskoj Mitrovici.

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini kaže da Unija pridaje veliku važnost punoj primeni svih postojećih sporazuma iz dijaloga Beograda i Prištine, a posebno je naglasila neophodnost uspostavljanja Zajednice srpskih opština.

Takođe je istakla značaj primene dogovora iz oblasti energetike i završetak mosta u Kosovskoj Mitrovici.

- Visoka predstavnica je naglasila važnost koju EU pridaje punoj primeni svih postignutih sporazuma i pri čemu je poseban akcenat satvila na uspostavljanje Zajednice srpskih opština, sporazum o energetici i nastavak završetka mosta u Mitrovici - stoji u saopštenju Evropske službe za spolje poslove izdatom posle večerašnjeg sastanka Mogerni sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Evropska služba za spoljne poslove navodi da se u Briselu razgovaralo o pripremama za sveobuhvatni dogovor o normalizaciji odnosa i da je razmotren napredak u primeni vea postojeaih sporazuma.

- Visoka predstavnica je pozdravila nastavak posvećenosti oba predsednika normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova i podsetila da je napredak obe strane na njihovom evropskom putu povezan sa napretkom u dijalogu - zaključuje se u saopštenju EEAS.

Pročitajte još: VUČIĆ ZA PINK: Albanska strana nema nameru da ispuni svoje obaveze a Srbija ima granice koje NEĆE PREĆI!

#Federika Mogerini

'