AKTUELNO

Vladimir Đukanović je naglasio da Srbija ide napred.

Pristalica sam izbora i lično bih voleo da budu održani, rekao je Vladimir Đukanović iz poslaničke grupe Srpske napredne stranke.

-Ako neko tvrdi da je dobar, jak i snažan neka proba da pobedi. Naredne godine moraju da se održe predsednički, a za parlamentarne ćemo videti. Prvi put sam video da se opozicija ne raduje izborima - primetio je on u emisiji "Pravac" kod voditelja Aleksandra Vasića.

- Sa nekim poslaničkim grupama koje su u opoziciji možete da vodite dijalog, ali u parlamentu postoje bar dve poslaničke grupe koje prave haos, tako da imate ružnu atmosferu na sednici Vlade - dodao je Đukanović.

Foto: Printscreen Youtube

Marko Đurišić iz Socijaldemokratske partije rekao je da se ta stranka raduje novim izborima  i da je 9. april praktično jednini mogući termin da se održe.

-Imali smo tri sednice sa nekim izmenama i dopunama, sada imamo budžet, ta rasprava traje danas, nije bilo sukoba, a odgovornost ne leži na toj jednoj strani, verujem da ne izazivamo tu vrstu atmosfere da se sukobljavamo argumentima, lične uvrede nisu argument - istakao je Đurišić komentarišući svađe u parlamentu proteklih nedelja.

Na pitanje da li će SDS imati svog kandidata na izborima, on je rekao da hoće, ali da će to najverovatnije biti jedan kandidat proveropskog bloka.

Đukanović je rekao da je SNS na prvom mestu prosrpska stranka, a da se Srbija nalazi u Evropi.

Na opaske Đurišića da ta stranka ne radi dobro i da Srbija sporo napreduje, Đukanović je odgovorio da SNS radi temeljno svoj posao i da želi da Srbija uđe u EU.

Prema njegovim rečima rezultati pokazuju koliko Srbija napreduje , a to su bolji životni standard,  unapređenje pravosuđa, borba protiv kriminala i korupcije.

-Izveštaji pokazuju naše uspehe. Spoljna i ekonomska politika su odlične - naglasio je on.

Govoreći o budžetu, Đurišić se složio da je makroekonomska situacija dobra, ali je rekao da način na koji je popravljena nije dobar.

Đukanović je rekao da je prethodna vlast ostavila velike dugove, potpuni kolaps i monopolska javna preduzeća.

-EPS je bio u dugu, i sva ostala javna preduzeća, poput Državne lutrije Srbije, ostavili ste nam preglomaznu administraciju - naglasio je on.

Nakon reformi koje je sprovela sadašnja Vlada, trenutno je nikad niži deficit bez privatizacije, zaradili smo novac, javni dug pada, istakao je Đukanović.

-U njihovo vreme donet je zakon ako javni dug pređe 45% da neko odgovara, došao je do 60% niko nije odgovarao. Mi smo uvećali poreske prihode, 15 fabrika i pogona, mi smo zaradili novac, prvi put imamo privredni rast, koji je konstantan. Zemlja ide napred - zaključio je Đukanović.

Č.N.

#Budžet

#Emisija Pravac

#Izbori

#rasprava

'