AKTUELNO

On je kazao da je s druge strane, zahvaljuću stranim investitorima, smanjena nezaposlenost u Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u prethodne tri godine, zahvaljujući velikom broju stranih investitora, otvoreno 170.000 radnih mesta.

Stefanović je u parlamentu rekao da ohrabruje sve poslanike da se uključe u raspravu o kvalitetnim amandmanima i objasnio da Predlog zakona o strancima dodiruje i neke druge teme koje su važne za naše društvo, kao što je dobijanje mogućnosti da strani investitori lakše uđu u zemlju.

- Setom zakona regulišemo njihov položaj u našoj zemlji - rekao je Stefanović.

Stefanović: Opozicija negoduje, hoće nove izbore? Ja sam "za"

Ministar Stefanović kaže da negodovanje opozicije u parlamentu shvata kao poziv na nove parlamentarne izbore.Stefanović je tokom rasprave o amandmanima na predlog Zakona o strancima u Skupštini Srbije rekao da kritike o broju podnetih amandmana vladajuće koalicije tumači kao poziv da se proveri mišljenje građana o tome kako je radila SNS.- To je legitiman predlog. Ja bih se založio, i to je moje privatno mišljenje, da imamo izbore što pre i da narod kaže šta misli. Možda je to dobra prilika i da se vidi šta građani misle o ostalima, kao i da se oni uvere šta narod misli o njima - rekao je ministar.Napomenuvši da su građani Beograda to rekli pre desetak dana, primetio je da je možda vreme da to kažu i građani u ostatku Srbije.

Na kritike lidera Dveri Boška Obradovića da su strani investiori u Srbiji favorizovani i zaštićeni kao "beli medvedi", Stefanović je odgovorio da to nije tačno i da su domaći i strani investitori izjednačeni, te da srpski investitori takođe imaju pravo na subvencije.

On je kazao da je s druge strane, zahvaljuću stranim investitorima, smanjena nezaposlenost u Srbiji.

U Skupštini Srbije danas se raspravlja o amandmanima na Predlog zakona o strancima na koji su poslanici SNS i koalicioni partneri podneli 350 amandmana, a jedan od amandmana kaže da bi trebalo omogućiti stranim investitorima da lakše dobiju dokumenta u Srbiji.

#Nebojša Stefanović

#investicije

'