AKTUELNO

Gosti "Novog jutra" komentarisali su naslovne strane dnevnih novina, posebno se osvrćući na protekle beogradske izbore.

Komentarišući novo istraživenje "Faktor plusa", prema kojem bi SNS osvojila 54, a SPS 9,8 procenata glasova kada bi se parlamentarni izbori održavali u nedelju, član Predsedništva SPS Boris Milićević kaže da Đilas "dođe pa nestane, ljubi pa prestane", dok Šapić shvata da je na beogradskim izborima ostao i bez Novog Beograda.

Foto: TV Pink

Minja Subota, čuveni televizijski voditelj, kaže da nije ni u jednoj partiji, ali, iz ugla građana, glasao bi za one od kojih će imati koristi, za one koji su uradili nešto u prošlosti i imaju planove za budućnost.

- Građani su to gledali na izborima, možemo da govorimo šta hoćemo! Partija je bilo mnogo, a programa nigde. Oni koji su izgubili ništa nisu učinili u prošlosti i ne znam šta su očekivali. Rezultati izbora bili su vrlo realni - kaže Subota za "Novo jutro".

Foto: TV Pink

Milićević kaže da ga je nasmejalo kada je čuo da je pokretu "Dosta je bilo" za poraz kriv Fejsbuk.

- I glasači su Raduloviću rekli da je bilo dosta. Problem je što se te opozicione liste nikada ne zapitaju šta je do njih i zašto beleže takve rezultate. Trebalo bi da su malo više samokritični - kaže Milićević. On ističe da njihova sajber egzistencija nema veze sa porazom i ironično kaže da bi pobedili da su se izbori održavali u Srbiji, ali da "u Beogradu stoje slabije".

Komentarišući naslov da Ivica Dačić pravi čistku u SPS zbog rezultata izbora u prestonici, Milićević kaže da je predsednik SPS ozbiljan političar i, ako je rekao da će biti čistke, biće je.

Foto: TV Pink

- Moramo i mi malo da se samokritikujemo. Razlozi su mnogi zašto SPS nije osvojio više glasova, a jedan od glavnih je zato što se stvorila referendumska atmosfera na izborima - s jedne strane glasalo se za predsednika Srbije i njegov tim, s druge strane za opoziciju. SPS se našao između i bio je i manje medijski pokriven - objašnjava Milićević.

Sve teme o kojima su gosti govorili pogledajte u nastavku:

#Beograd

#Boris Milićević

#Izbori

#Minja Subota

#Novo jutro

'