AKTUELNO

Nakon što je novinar rekao da dolazi sa Televizije Pink, ispred nosa su mu zatvorena vrata izbornog štaba. Jedino što mu je rečeno bilo je „Ne može“!

Iako je ekipama Studija B, Informera i Srpskog Telegrafa prvo rečeno da neće moći da uđu jer nemaju akreditacije, ekipa TV Pink nije puštena iako je uredno poslala zahtev za praćenje konferencije koji su i doneli sa sobom.

Ekipa Televizije Pink je nakon saznanja da druge ekipe nisu puštene jer nemaju akreditaciju ponovo zakucala na vrata Đilasovog izbornog štaba, da bi istu pokazala. Vrata su se otvorila i izašao je pripadnik ove stranke, ali on je izašao samo da bi se vratio, a akreditaciju nije ni pogledao.

Kada je njima podobna novinarska ekipa prišla vratima, ona su im bila širom otvorena.

Nakon što je skoro sat vremena iza zatvorenih vrata bio sa njemu podobnim medijima, Dragan Đilas je nakon izlaska odbio i da odgovori na pitanja koja njemu ne odgovaraju, a to je zašto se puštaju samo određeni mediji.

- Da li se osećate kao demokrata ili kao cenzor, gospodine Đilas – zapitao je novinar i ostao bez odgovora.

Novinaru Televizije Pink nije odgovoreno ni na pitanje zašto ponovo deli novinare na podobne i nepodobne, kao ni na to zašto ne želi da odgovara na pitanja.

Đilas je prošao pored novinara i išao izbegavajući ih, a nakon nekog vremena zaustavio se i pitao „Odakle ste vi“, nakon što se novinar predstavio i rekao da dolazi sa Televizije Pink, Đilas je rekao da će odgovarati na pitanja samo ako se u centralnim vestima objavi to da ova televizija iznosi laži o njemu.

Dragan Đilas je očigledno bio spreman samo da govori o temama koje su po njegovom izboru, ali ne i da odgovara na sva pitanja novinara.

Kada je novinar upitao da li će se Đilas izviniti što je najgrublje izbacio iz dvorišta novinare u izbornoj noći, upitani je samo odšetao.

Posle završetka konferencije, ekipa N1 se više puta vraćala u prostorije Đilasovog štaba, sa ili bez dobijenih instrukcija snimali su ekipe kojima je zabranjen pristup i umesto solidarnosti pokušali su da nas isprovociraju.

Ostaje pitanje da li bi i ekipa TV Pink bila podoban mediji da je pristala da ide kod Đilasa po mišljenje.

- Vrata su nam bila zalupljena ispred nosa, da li je to demokratski, to najbolje neka kaže gospodin Dragan Đilas, koji je na jedan vrlo nedemokratski način razgovarao sa nama, čak se nije udostojio da nas primi, pa da nam kaže sve ono što treba. Ja sam iznenađena ponašanjem drugih medijskih kuća koje se nisu solidarisale sa nama – rekla je novinarka.

Ako se Đilas sa svojim partnerima Jankovićem i Jeremićem, od kojih je jedan bolestan, a drugi na putu, navodno zalaže za slobodu medija i demokratiju, na ovaj način je još jednom pokazao kako bi se ponašao prema novinarima, kada bi eventualno bio na vlasti.

Zbog skandaloznog ponašanja i višestrukog sprečavanja da TV Pink prisustvuje konferencijama i radi svoj posao, očekuje se reakcija medijskih udruženja.

#Dragan Đilas

#novinari

'