AKTUELNO

Demonstracije organizovane posle predsedničkih izbora protiv rezultata izbora prema svedočenju potpisnika Apela 100 pristalica Đilasovog koalicionog partnera Saše Jankovića imale su za cilj da prinude predsednika Vučića da Jankoviću preda premijersku funkciju.

O tome je među prvima svedočio akademik Dušan Teodorović koji je na tviteru napisao da ga je osvestila Jankovićeva rečenica:

-Bilo bi dobro da organizujemo veliki miting na Trgu republike, pa da tražimo od Vučića da meni poveri mandat za sastav Vlade – napisao je akademik Teodorović na svom tviter profilu.

Autentičnost ovih namera Đilasovog koalicionog partnera Saše Jankovića potvrđuje Dragan Šutanovac kome je tada nuđeno mesto ministra policije.

-Ja sam tu priču čuo, ali prosto nisam verovao da neko ima takvu ideju. I to je bio, predpostavljam prvi kamen spoticanja pošto sam ja bio protiv bilo kakve ideje saradnje sa Vučićem u bilo kakvoj vladi. Ja sam komunicirao samo sa jednim čovekom iz Pokreta, a to je Saša. Ni sa kim drugim nisam komunicirao. Komunicirao sam samo sa Sašom Jankovićem i ni sa kim drugim. Ta ideja je postojala u tom trenutku ja je nisam shvatio ozbiljno. Mislio sam da je to šala, pravo da vam kažem. Kasnije sam o tome pročitao u nekoliko medija – rekao je Šutanovac i dodao:

-To je za nas bilo neprihvatljivo i mi u tu vrstu vlade ne bi sigurno ušli, jer smatram da bi to bila loša vlada za Srbiju.

Tako je bilo prilikom predsedničkih izbora, a opozicija i uoči beogradskih izbora za slučaj poraza najavljuje nove proteste.

#Saša Janković

#Srbija

#Vlada

'