AKTUELNO

Vlada Crne Gore donela je odluku da ta zemlja glasa za rezoluciju o Srebrenici u UN. Tim povodom, potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, izjavio je za Novo jutro TV PINK da mu nikako nije jasno zašto neko u Crnoj Gori misli da će opstati na vlasti ukoliko vodi antisrpsku politiku.

Komentarišući vest da će Crna Gora da podrži rezoluciju po kojoj želi da se proglasi da je u Srebrenici bilo genocida, Vulin je rekao da izgleda nema većeg protivnika Srba od bivših Srba.

Dodaje da je većina tih ljudi koji su danas antisrpski opredeljeni, da su se većinu svog života izjašnjavali kao Srbi.

- Žao mi je što je Crna Gora, jedna drevna država, sebi dozvolila da je na nivou ambasadora. Ako pažljivo pratite izjave ambasadora, vi ćete znati šta će raditi njihova vlada. Ali znate, mi smo susedi. Proći će sve ovo, i rezolucija i nećemo uvek zanimati zapad, ostaćemo jedni drugima. Da li su svesni da ćemo mi ipak morati da živimo zajedno, da ako Srbija ne završi autoput do Crne Gore, oni mogu od svog autoputa da naprave karting stazu, najveću i najskuplju na planeti i da se voze u krug od Cetinja do mora – rekao je Vulin.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, ako Srbija ne bude uložila u prugu, Barska luka će moći da služi za transport hrane za turističke centre na obali Crne Gore.

- Da li su oni svesni da ako Srbija ne bude podsticala svoje turiste, da će im more biti prazno? Jel ne možete da budete uzdržani, kao da od tog glasa znači nešto – rekao je Vulin.

On je istakao da ispada da je proevropska politika, politika protiv Srba. Zapitao je zašto nisu svojim glasačima rekli da će voditi antisprsku politiku kada dođu na vlast, i upitao šta se dogodilo sa popisom stanovništva kod njih.

- Samo pitam Milojka, gde je našao tu antisrpsku crtu u sebi? Šta mu je to Srbija uradila? Koji je to interes? Ko god je mislio, od Mila Đukanovića pa nadalje, da će opstati zato što je anti Srbin, prevario se – rekao je Vulin.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, u Srbiji niko nije na vlasti sa objašnjenjem da mrzi nekoga. Dodaje da mu nije jasno zašto neko misli da će opstati na vlasti ako bude govorio da je protiv Srba. Kako ističe, zna sigurno da niko nije glasao za Milojka zato što je mislio da će biti protiv Srbije.

Ističe da je činjenica da će doći do otvaranja Pandorine kutije u celom svetu, i da će svaka zemlja setiti svih mogućih zločina od raznih država i naroda.

- Sve će se to sada pokrenuti, pa će svet ponovo da se bavi svime što je svetu urađeno. Videli smo u UN kako se lako pređe preko srpskih arugmenata. Ali, predsednik Vučić je sada srpske argumente digao na takav nivo, mobilišući tako veliki deo zemalja za koje nismo ni znali da će da podrže Srbiju, da su morali da odlože glasanje. Oni sigurno imaju većinu, ali nije im prijala mala većina, žele veću – rekao je Vulin.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, jedna mala Srbija se pokazala veoma velikom, zato što brani istinu, pa samim tim, nadam se da će i Milojko moći jednog dana da objasni zašto nije podržao Srbiju, ili makar bio uzdržan.

Autor: