AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević najavio će do aprila svi penzioneri u Srbiji imati seniorske kartice, po ugledu na Beograd, koje će im obezbediti određene popuste na različite proizvode i usluge.

Podela će, kako je precizirao Đorđević gostujući u emisiji “011” na Televiziji Pink, početi u četvrtak , 22. februara.

- Gledamo da svim građanima izađemo u susret i vrlo dobro znamo sa kakvim problemima se suočavaju. Znamo šta očekuju od nas i želimo da ispunimo njihova očekivanja, na prvom mestu jeste poboljšanje njihovog materjalnog položaja – naveo je Đorđević.

Kako je dodao, prethodna vlast nije ostavila dobar osnov za mere koje su preduzete.

- Mi se nismo žalili, već smo prionuli na rada i sada vidimo prve rezultate. Vlada Srbije gleda sve građane ravnomerno, ali ne zaboravljamo penzionere koji su pretrpeli najviše i koji su nama ostavili sve što imamo danas. Njihovo razumevanje prema vlasti danas moramo da im vratimo. Briga o penzionerima nije počela juče, već 2014. godine dolaskom Vučića na premijersko mesto i koji nam je dao smernice kako da vodimo odgovornu socijalnu politiku– naveo je Đorđević.

Prema njegovim rečima, ranije vlasti su zaboravljale penzionere i sećale ih se samo kada su bili izbori.

- Draganu Đilasu je bitna samo beogradska kasa, osetio je da je punija i osetio da može da radi iste stvrai koje je radio. Ja sinu od 18 godina ne mogu da objasnim šta je bilo pre pet godina, ali penzioneri se vrlo dobro sećaju kako se ophodio prema njima i šta moghui da očekuju od njega. Od njega možemo da očekujemo nove afere, nova zaduženja, gradnju nekih projekata koji će biti preskupi – dodao je Đorđević.

#Zoran Đorđević

'