AKTUELNO

Uvek je dobro lobirati, to je u širem smislu pokušaj da se utiče na donosioca odluka, ali pravo lobiranje je borba argumenata, rekao je za Novo vikend jutro kod Jovane Jeremić, na TV PINK, pedsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

Vuković je rekao da je lobiranje izuzetno važno i da je to jedan izuzetno bitan alat. Kako kaže, sada kada se govorilo o ovoj borbi za rezoluciju puno ljudi ga je pitalo ima li uopšte svrhe da se time bavimo.

- Uvek je dobro lobirati, to je u širem smislu pokušaj da se utiče na donosioca odluka, ali pravo lobiranje je borba argumenata, znači da i jedna i druga strana iznose prave argumente, i nastoje da objasne da je njihov interes i javni interes – rekao je Vuković.

Kako kaže, ovo što je Srbija uradila je pravi podvig i dodaje da ko to ne razume, ili je zlonameran ili uopšte neće da se uključi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ova rezolucija što se Srbije tiče, nije adekvatna niti za nas prihvatljiva, ni što se tiče vremena u kojem se donosi, ni načina, ni motiva, i pored svega drugog, smatram da se propušta prilika da se zaista na jedan način radi na nečemo što bi se zvalo pomirenje – rekao je Vuković.

Kako kaže, očigledno da ne ide sve kako su zamislili.

Bane Ivković, rekao je da postoji pokvareno lobiranje gde se u nečijem interesu nešto gura po svaku cenu, a ima i pošteno lobiranje gde pokušavate drugoj strani da argumentima pokažete ispravnost svojih stavova.

- Mi se trenutno suočavamo sa velikom pokvarenošću i da vam kažem istinu, o RS se odlučivalo u Dejtonu, a Srbija je jedan od garanta tog sporazuma i sve što se toga tiče treba da se dešava u Savetu bezbednosti – rekao je Ivković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, smatra da Engleska stoji iza svega ovoga, ali da su gurnuli Nemce ispred sebe.

- Oni su to sve uradili mimo Saveta bezbednosti, i to dovode u Generalnu skupštinu i pri tom menjaju i sistem glasanja – rekao je Ivković.

Ističe da smo mesec dana ranije saznali šta se dešava, a to je vrhunsko pokvareno lobiranje.

Autor: