AKTUELNO

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić i nekadašnja šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton danas su u Beogradu razgovarale o primeni Briselskog sporazuma, ekonomskom napretku i parlamentarnoj saradnji srpskog i britanskog parlamenta.

U razgovoru sa Ešton, koja je posredovala u potpisivanju Briselskog sporazuma 2013. godine, Brnabić je ukazala da Priština još nije ispunila svoju obavezu iz tog dokumenta - formiranje Zajednice srpskih opština, saopštila je Skupština Srbije.

Ešton je rekla Brnabić da sa mesta predsednice parlamenta može da promeni mnoge stvari i ocenila da je primetan ekonomski napredak Srbije, koju je posetila posle nekoliko godina, navodi se.

Brnabić i Ešton, koja dolazi iz Velike Britanije, izrazile su nadu da će dve zemlje jačati parlamentarnu saradnju u narednim godinama, dodaje se.

Ešton se danas u Beogradu sastala i sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem kome je rekla da Srbija ima ključnu ulogu u regionu i izrazila uverenje da je članstvo u EU cilj kojem treba da teži.

Autor: