AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa stalnim predstavnikom Narodne Republike Kine pri UN Žangom Đunom.

- Sadržajan i prijateljski razgovor sa stalnim predstavnikom NR Kine pri UN Žangom Đunom o predstojećoj sednici Generalne skupštine UN na kojoj će se raspravljati o rezoluciji "Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici". Ponovio sam da je Srbija, iako mala zemlja, ozbiljno pristupila pitanju ratnih zločina počinjenih na teritoriji bivše Jugoslavije i da je na sveobuhvatan način pokazala da nijedan zločin ne sme ostati nekažnjen, uz iskreni pijetet prema žrtvama - napisao je Vučić na Instagram nalogu ''buducnostsrbijeav'' i dodao:

Naglasio sam da Kina, na čelu sa predsednikom Si Đinpingom, ulaže svoj ogroman ugled i uticaj u globalnoj areni po svim pitanjima u kojima principi Povelje UN predstavljaju osnove za ravnopravan tretman svih zemalja članica. U tom smislu, zamolio sam uvaženog sagovornika da i ovoga puta Kina stane na stranu pravde i podrži poziciju Srbije.

- Posebno sam zahvalio stalnom predstavniku NR Kine na dosadašnjoj podršci njegove velike zemlje koju pruža našoj Srbiji u svim međunarodnim forumima, kao i na čvrstom i nepokolebljivom poštovanju temeljnih načela na kojima počivaju Ujedinjene nacije - zaključio je Vučić.