AKTUELNO

Predsednik Vučić hrabro je zastupao Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj je razmatran šestomesečni izveštaj o radu Unmika na Kosovu i Metohiji. On je u Njujorku obavio i niz razgovora sa zvaničnicima kako na temu KiM, tako i o nacrtu rezolucije o takozvanom genocidu u Srebrenici.

Da je na sednici SB UN došlo do nameštaljke za našu delegaciju koju je predvodio predsednik Vučić potvrđuje spisak zvanica i skandalozna proslava nakon sednice na kojoj je učestvovala cela zapadna svita na čelu sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i "silovanim" Albankama.

Foto: TV Pink Printscreen

Pavle Staničić, advokat, ističe da je predsednik Vučić čvrsto stao i argumentima oborio sve njihove laži, kao i da je dokazao ko je prava žrtva u celoj priči.

Ništa novo u njihovim nastupima, oni imaju svoju agendu i zanemaruju činjenice. Tvrde da je bilo preko 20.000 "silovanih" Albanki, a broj žena koji se prijavio za odštetu nije ni hiljadu. Koriste se lažima kako u ovoj, tako i u većini tema koje koriste u borbi protiv Srbije. Mene više zanima odgovor predsednika Vučića koji je hrabro stao i sa činjenicama i argumentima dokazao ko je prava žrtva tamo - rekao je Staničić.

Staničić se osvrnuo i na sam pojam "genocid" koji je, kako kaže, komercijalizovan, a mnogi ni ne znaju kako je uopšte taj pojam nastao.

Taj pojam je nastao 1943. godine kada je poljski advokat taj termin upotrebio za stradanje Jevreja u Nacističkoj Nemačkoj i on je uspeo da utiče na to da se donese konvencija o genocidu. U tom članu se tačno kaže šta je genocid i šta treba da odlikuje neki zločin da bi se klasifikovao kao takav - rekao je Staničić.

Foto: TV Pink Printscreen

Đordje Todorov, iz Centra za društvenu stabilnost, uveren je da Vjosa Osmani ne deluje sama i da ova poslednja skandalozna provokacija nije iznenađenje.

To ona sama nije mogla sigurno da izvede i uvede te ljude u zgradu UN-a. Ko god je imao priliku da ulazi tamo, mogao je da vidi brojne sisteme zaštite. Ovo nije nikakvo iznenađenje, mada nas svaki put frapira do koje mere su spremni da idu, ali oni će sve uraditi za svoje interese. Predsednik Vučić je zauzeo čvrst stav i lepo odgovorio da kada bi doveli sve žrtve albanskog terora, ne bi mogle da stanu u onu ogromnu zgradu. Sam slučaj devojke Marice Mirić, koji je jedan od najjezivijih, je pokazao to -rekao je Todorov.

Todorov se zatim prisetio svih podvala koje je država Srbija doživela u prethodnim godinama.

Todorov ističe da skoro sve zemlje znaju pravu istinu, ali priču promene pod uticajem moćnih lobista iz celog sveta, pogotovo iz Amerike.