AKTUELNO

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će 1. maja biti postavljen kamen temeljac za Nacionalni stadion.

Govoreći o programu "Skok u budućnost - Srbija 2027", ministar finansija je rekao da će Srbija izdvojiti 18 milijardi evra za investiranje po čitavoj državi.

- Prezentacija koju je imao Vučić oko Ekspa - investiraćemo dodatnih 18 milijardi evra u celu Srbiju do 2027. Predstavili smo program Srbija 2027. Imamo preko 300 projekata: ulagaćemo u Ekspo (stanovi, stadion...). To postaje najveće gradilište u Evropi. Ulagaće se u puteve, zdravstvene ustanove, bio4 kampus. To su svi projekti koje ćemo završiti do 2027. kada ćemo se predstaviti svetu. Bili smo vrlo konkretni u šta ćemo uložiti. Nama je Ekspo samo povod da ulažemo za sve u Srbiju - rekao je Mali i dodao da će prvog maja biti postavljen kamen temeljac za Nacionalni stadion koji se gradi u okviru Ekspa.

- Prvog maja predsednik će postaviti kamen temeljac na izgradnju Nacionalnog stadiona. Kada je stadion u pitanju, fudbal je postao biznis, hoćemo da izgradnjom stadiona dovedemo nove investitore. Jedna investicija podstiče drugu. Bio sam u Leskovcu gde je izgrađen stadion i sad oko njega niču fabrike - zaključio je ministar.

Autor: