AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković prisustvovao je Komemorativnom skupu povodom 25 godina od stradanja civila u NATO bombardovanju putničkog voza na železničkom mostu u Grdelici.

U svom obraćanju, Selaković je rekao da Grdelica predstavlja mesto stradanja i mučeništva, kao i simbol zločinstva onih koji su pre tačno 25 godina svojim bombama raketirali putnički voz na ulazu u Grdeličku klisuru, istakavši da ljudi koji su stradali na ovom mestu jesu pravi mučenici modernoga doba.

,,Ono što ovo mesto izdvaja u odnosu na sva druga jeste činjenica da nije raketiran most, već je raketiran putnički voz, pun putnika, putnika različitih starosnih dobi, putnika različitih zanimanja, putnika različitih životnih priča, ali jednakih u jednom, svi do jednog pripadnici su našeg mnogostradalnog srpskog naroda“, naglasio je ministar.

On je rekao da svakodnevno i svakogodišnje podsećanje na ove žrtve predstavlja putokaz za našu budućnost, i dodao da dokle god se budemo sećali svoje prošlosti, odavali poštu i počast onima koji su stradali boreći se za iste ciljeve i ideale za koje se borimo danas, bićemo u stanju da radimo vredno u sadašnjosti i trasiramo put našoj budućnosti.

,,Ponosan sam na činjenicu što sam bio deo toga tima koji je dolaskom na čelo vlade predsednika Vučića 2014. godine rekao da svaku našu žrtvu, da svaki događaj, svako stradanje, bilo ono junačko ili mučeničko, moramo da obeležavamo, ne radi drugih, nego radi sebe, jer ćemo samo tako umeti da cenimo i ovu zemlju što nam je Bogom dana, što su nam naši preci ostavili, za koju su se borili i stradali, da bismo u njoj stvarali sigurno gnezdo i busiju za one generacije koje će doći. Činjenica da smo se danas ovde okupili, da smo došli u ovolikom broju dokaz je da onaj koji je 99 hteo da nas uništi u tome nije uspeo“, istakao je Selaković