AKTUELNO

Na sastanku Dačića i ambasadora Rusije razgovarano je o aktivnostima i planovima za razvoj bilateralne saradnje u narednom periodu.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov čestitao je srpskom kolegi Ivici Dačiću praznik - Dan državnosti Srbije, ističući da nivo poverenja i visoka dinamika rusko-srpskih kontakata ubedljivo pokazuju da se odnosi između naših zemalja kontinuirano i produktivno razvijaju.

Foto: Tanjug

- Ubeđen sam da će uspostavljene, pre više vekova tradicije prijateljstva i uzajamne podrške, koje su i sad od fundamentalnog značaja, nepromenljivo doprinositi daljem produbljivanju bilateralnih veza u svim oblastima. To u punoj meri odgovara interesima naroda Rusije i Srbije, doprinosi jačanju bezbednosti u balkanskom regionu - naveo je Lavrov u čestitci koju je danas Dačići uručio ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Na sastanku Dačića i Čepurina razgovarano je o aktivnostima i planovima za dalji razvoj bilateralne saradnje u narednom periodu, sa posebnim akcentom na predstojeću posetu ministra Lavrova Beogradu, 21-22. februara, u sklopu obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, saopštio je MSP.

Pročitajte još: Vučić: Zapadni Balkan mora da sruši trgovinske barijere

#Aleksandar Čepurin

#Ivica Dačić

#Sergej Lavrov

#čestitka

'