AKTUELNO

Poslanici Skupštine Srbije juče su završili raspravu na konstitutivnoj sednici o izboru predsednika parlamenta, a jedini predloženi kandidat poslanica Srpske napredne stranke Ana Brnabić, izabrana je za novu predsednicu Skupštine. Sva ti dana rasprave protekla su uz sramne ispade članova opozicije!

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica i suosnivač političke stranke Zavetnici, osvrnula se na jučerašnje sramno ponašanje opozicije.

Ja predstavljam stranku koja praktično ima deset godina opozicijonog iskustva, ali dostojanstvene borbe za svoja uverenja i uvek smo jasno pravili razliku između onoga što je kritika i sugestija upućena vlasti, i onoga što je sabotaža države. Ja sma juče gledala one scene iz Parlamenta i ne mogu da ih uporedim sa prethodnim situacijama u novijoj istoriji srpskog parlamentarizma. Videla sam da predsednicu Skupštine i potpredsednike, zasipali toalet papirom. Reč je o ljudima koji nipodaštavaju građane, a to je i njihovo ponašanje prema radnom mestu - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Foto: TV Pink Printscreen

Đurđević Stamenkovski je potsetila na jezive izjave i pretnje Dinka Gruhonjića i Aide Ćorović usmerene prema državi Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Smatram da ovaj narod nije zaslužio još jednu obmanu i lažnu patriotsku opciju koja će retoriku prilagoditi osećanjima vežinskog srpskog stanovništva, a nakon toga završiti u savezu sa političkim opcijama koje imaju za cilj priznanje nezavistnosti takozvanog Kosova, kao i da integriše Srbiju u NATO i uvede sankcije Ruskoj Federaciji. Oni danas formalno nastupaju u dve kolone, ali reč je o zajedničkoj koloni koju građani opravdano nazivaju "Petom kolonom". Prećutkuju da kažu za Kurtija da je reč o teroristi i uzurpatoru srpske države. Ako vi zajedno idete da potpišete proglas, što rade i novi DSS i koalicija "Srbija protiv nasilja", ne mareći što je reč o političkoj platformi koju podržavaju mnogi anti-Srbi, među kojima je i Dinko Gruhonjić koji je u Dubrovniku rekao da će srpske crkve pretvarati u pabove. Među njima je i Aida Ćorović koja otvoreno preti predsedniku Srbije i koja srpske generale naziva epitetima kakvim ih ne nazivaju ni u Sarajevu - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednica stranke Zavetnici je istakla da u času kada je Srbija pod velikim pritiskom, niko ko radi protiv nje, ne može se nazvati opozicijom ili ozbiljnom političkom ponudom.

U ovom času, srpska politička scena se deli na državotvorne snage, iako među nama postoji razlike, ali smo saglasni u stavu da država mora da se brani i ne sme da se podriva, a sa druge strane imamo ekstremističke grupe. Oni preuzimaju radikalne odlike političkog delovanja i nemaju nikakav respekt prema institucijama. Kada je Srbija zaista u opasnosti i kada imamo ofanzivnu albansku matricu koja želi da integriše lažnu državu u Savet Evrope, da vi pokažete ovakvo odsustvo odgovornosti prema srpskim institucijama, sebe ne možete kvalifikovati, niti kao opoziciju, niti kao ozbiljnu političku ponudu, reč je o ekstremizmu i anti-državnim elementima - zaključila je Đurđević Stamenkovski.