AKTUELNO

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije na kojoj treba da se izabere predsednik parlamenta započela je juče u znaku haosa, izazvanih ponašanjem predstavnika opozicije. Iako je sednica počela minutom čutanja u znak sećanja na žrtve Pogroma iz 2004. godine, opozicija nije pokazala poštovanje i pristojnost!

Stevica Deđanski, analitičar, smatra da je jučerašnje ponašanje članova opozicije bilo krajnje neprimereno.

Rulja! Oni jedini što znaju je da pište, vređaju i urlaju. To je postao neki njihov model bavljenja politikom, samo što su zamenili ulicu i skupštinu. Time omalovažavaju građane koji su ih birali, kao i samu instituciju. To je jedna nepristojnost, pritom, oni kada su bili vlast nisu uradili ništa kako bi sprečili pogrom, više su ga slavili. Niko nije reagovao. Oni su zapravo dobili neverovatan broj glasova za svoju anti-srpsku politiku. Ideš da drukaš svoj narod kako bi im se uvele sankcije -rekao je Deđanski.

Foto: TV Pink Printscreen

Dragoljub Kojčić, politički filozof, smatra da članovi opozicije namerno pokušavaju da destabilizuju Srbiju.

To su ljudi koji su polagali zakletvu u bifeu, šta smo drugo mogli da očekujemo. Oni niti su patriotska i odgovorna politička grupacija, ali nisu ni zastupnici demokratskih ideja. Demokratija je pre svega poštovanje procedura i poštovanje prema Parlamentu. Oni prave cirkus od skupštine i ide na to da destruira da Srbija ima savremeni politički sistem, a ima ga od 1835. godine. Žalosna je ta kulminacija nasilja i necivilizovanosti namerno, da bi se destabilizovala Srbija. Ova vlast pokazuje da je demokratska i daje pedagoški primer kako se treba ponašati -rekao je Kojčić.