AKTUELNO

U nedelju 17. marta navršilo se 20 godina od pogroma na Kosovu i Metohiji u kome su Srbi etnički očišćeni iz mnogih sredina, u kome je stradalo dosta ljudi, a crkve i manastiri su porušeni! Predsednik Aleksandar Vučić juče je istakao kako neće dozvoliti da zgaze srpsko ime i prihvatiti rezultate pogroma, iako je lažna država čedo zapada koje će oni čuvati doveka!

Đordje Milićević, ministar bez portfelja, ističe da je Martovski pogrom bio jedna organizovana akcija, sa samo jednim ciljem.

Sećam se te 2004. godine i Martovskog pogroma, sećam se i njegovog tihog nastavka 2008. godine kada su mislili da će završiti čitav posao. To je bila jedna osmišljena akcija koja je imala jedan cilj, a to je puno priznanje takozvanog Kosova. 20 godina nakon toga, postavlja se pitanje zašto i ko će odgovarati? Naravno da ćemo uvek biti istrajni u borbi za istinom, ona je naša obaveza i odgovornost -rekao je Milićević koji se zatim osvrnuo i na reakciju međunarodne zajednice:
Reakcije međunarodne zajednice je juče bilo, Borelj je obeležio godišnjicu Ohridskog spotazuma, koji nije ni potpisan, a pitanje je da li će obeležiti 12 godina od Briselskog sporazuma? Neće, da ne bi povredio Albance, njihovo čedo. Mi moramo da gradimo odnose sa zapadom, ali kada vidite da njihova reč i potpis ništa ne znače... -završio je Milićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Milićević je još jednom potsetio na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik je juče potsetio da tihi pogron, nažalost, još uvek taje i to uz podršku zapadnih sila. On je poslao jasnu poruku zapadu da mogu da sprovode bilo kakve akcije i prete nam, jer smo mali po površini, ali nikada nećemo priznati rezultate pogroma i nezavisnost takozvanog Kosova. -rekao je Milićević

Foto: TV Pink Printscreen

Danijela Vujičić, narodna poslanica, prisetila se potresnih scena kojima je i sama prisustovala,

Ja sam bila juče na obeležavanju i odali smo počast svim našim žrtvama u Kosovskoj Mitrovici. Tada je 4000 ljudi trajno proterano iz svojih mesta, 35 crkava i manastira je zapaljeno u divljačkom napadu albanskih ekstremista. Povod je bila lažna vest, koja je isforsirana u albanskim medijima. Pogrom nikada nije ni prestao, sada samo ima drugu formu. I danas se sećam svih tih slika koje nisu izbledele. Lekar Perić je ispričao da je tražio pomoć nemačkom kontigentu KFOR-a, kako bi zbrinuo sve povređene, jer nije mogao sam, na šta su mu ranjeni odgovorili: "Mi ćemo svi pomreti ovde, ali u reke Nemcima ne idemo" -rekla je Vujičić.