AKTUELNO

Vladimir Todorić, član predsedništva Narodne stranke Vuka Jeremića, koja podržava Dragana Đilasa, grubo je danas na Tviteru uvredio šefa delegacije EU Sema Fabricija.

Komentarišući Fabricijevo gostovanje na TV N1 povodom nove Strategije EU za Zapadni Balkan, Todorić je na Tviteru napisao:

- Poludebilan ovaj Fabrici!

Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici rekao je gostujući na N1 da nova Strategija za Zapadni Balkan prvi put ukazuje da postoji kredibilna perspektiva proširenja, kao i da te zemlje treba da budu fokusirane na ispunjenje reformi i svih kriterijuma koji moraju biti ispunjeni.

Dodaje da je Strategija dokument koji ima velike političke implikacije i mnogo inicijativa, te da su to dobre vesti za Evropu, kao i da se Evropa vratila u politički prostor.

- Menja se činjenica da prvi put postoji kredibilna perspektiva proširenja, na primer Srbija i Crna Gora, koje su dve zemlje koje su već otvorile pregovore o pristupanju sa EU, postoji implikacija da do 2025. godine imaju šanse da uđu u EU. Strategija je predstavila korake kako da se stigne do proširenja, ali te zemlje treba da budu fokusirane na ispunjenje reformi i svih kriterijuma koji moraju biti ispunjeni - rekao je Fabrici.

Pročitajte još: SRAM TE BILO, RIĐI! - Iz Opštine Vračar odgovorili Đilasu: Svojim GRUBIM LAŽIMA i na PRIMITIVAN NAČIN zloupotrebljava DECU u političkoj kampanji!

#Dragan Đilas

#Sem Fabrici

#Vladimir Todorić

'