AKTUELNO

Kako ističe, napad na imovinu Srba u Osojanu je demonstracija sile koja za cilj ima da se povratnici u Metohiji zastraše.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je danas napad na imovinu Srba u selu Osojane, u opštini Istok, gde su u noći između subote i nedelje obijena tri lokala i ukraden jedan automobil.

- Stiče se utisak da je ovaj ozbiljni incident osmišljen kako bi dodatno otežao opstanak Srba u Metohiji, i svakako još jednom potvrdjuje koliko je neophodno uključivanje većeg broja Srba u policijske snage u opštinama u kojima naš narod živi u enklavama, te da je u medjuvremenu neophodno obnoviti efikasniji medjunarodni bezbednosni nadzor u tim sredinama - naveo je Đurić.

Đurić je u pisanoj izjavi ocenio da je napad na imovinu Srba u Osojanu demonstracija sile koja za cilj ima da se povratnici u Metohiji zastraše i ponovo primoraju da napuste svoja ognjišta.

- Ova pohara usledila je samo nekoliko dana pošto je uvedena nova autobuska linija na relaciji Osojane-Kosovska Mitrovica, kojom su naši sunarodnici dobili simbolično ohrabrenje za ostanak i opstanak u Metohiji. Srbija će već tokom predstojeće nedelje naći načina da obešteti one koji su oštećeni u ovom drskom napadu, čime ćemo svima onima koji žele da Srba u Metohiji više nema poručiti da ne mogu da nas slome i da nikada nećemo odustati - dodao je on.

Pročitajte još: PREOKRET: Amerika otpisala lidere u Prištini, Srbija ima moćan potez!

#Kosovo

#Marko Đurić

#Napad

#Srbija

'