AKTUELNO

Sergej Trifunović, glumac i saradnik Saše Jankovića, javno je poručio da Srbe jednom godišnje treba bombardovati.

Na to što ima više od sto kandidata za članstvo u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, za emisiju “Novo jutro" na Televiziji Pink rekao je da same nominacije ne znače mnogo.

- Mi imamo vest oko nominacija za Nobelovu nagradu gde je nominovana Nataša Kandić. Ne mogu da razumem da su nominacije teme koje idu na naslovnu stranu, ja mislim da mi imamo daleko bitnije teme koje bi trebalo da se nađu na naslovnim stranama novina – istakao je Tasovac.

Foto: Printscreen

On je dodao da treba da se govori o pomirenju, i da su odlazak u Srebrenicu, otvaranje unutrašnjeg dijaloga, pitanje Briselskog sporazuma stvari koje smiruju situaciju u regionu.

Foto: Printscreen

Vanja Bulić, pisac i novinar, povodom nominacije Nataše Kandić rekao je da je imao emisiju o jednoj Srpkinji koja je bila u albanskom logoru.

- Ona je silovana u tom logoru, polomljena joj je ruka i uspela je da iskoči kroz prozor ispred džipa u kome je bio KFOR-ov vojnik, koji joj je samo pokazao da ide. Što znači da su oni znali da se tu nalazi ovaj logor, u blizini Gnjilana. Ona je otišla, jedan Albanac ju je vozio 1,5 kilometara i nije smeo dalje da je vozi, ona je sva bila krvava i izlomljena. Sutradan me zove jedna iz kruga ovih..razumete me, i kaže da sam imao sjajnu emisiju i da li imam telefon tog Albanca, zamislite vi tu stvar. Meni su se noge otkinule, nisam mogao da verujem šta sam čuo – prisetio se Bulić.

Kako kaže, nju nije interesovao telefon te žene, koja je preživela tu golgotu, kojoj je tek posle tri nedelje namešten gips.

Foto: Printscreen

Komentarišući tvit Sergeja Trifunovića, glumca i saradnika Saše Jankovića, koji je javno poručio da Srbe jednom godišnje treba bombardovati, Tasovac je rekao da postoji i čitava kategorija dežurnih utešitelja preko medija.

- Mnogi ljudi zaboravljaju da i ono što je izgovoreno na tviteru negde ostaje, nije to stvar koja nestaje za par sati. Mogu da izdvojim dve stvari, Sergej je nesumljivo talentovan glumac i volim da ga gledam u filmovima, ali kada bismo to ostavili po strani, kada bi neki ozbiljan institut uzeo da analizira njegove izjave što na tviteru, što u javnosti, lakše bi bilo dokazati da je Bog stvorio zemlju za šest dana, nego postojanje Sergejeve inteligencije, jer mislim da treba da razdvojimo to što neko daje kao glumac i njegove javne stavove, na koje svako ima pravo, ali mora zbog toga da snosi određenu vrstu konsekvence – naglasio je Tasovac.

Povodom postojanja naloga droga Srbija, koji je obrisan, pa se pojavio još jedan, na kom se uglavnom maloletnici slikaju kako konzumiraju drogu u toku časa, u školi, ispred policije Bulić je rekao da Albanci preko dece raznose drogu.

- To su deca koja rade za dilere. Pogledajte osnovne škole, kod ograde su roditelji dece, iza su prijatelji dece, a u trećem krugu su dileri koji merkaju kada će se pomeriti roditelji i kom će detetu prići. Ja sam ovo malo uprostio, ali stvarno je tako.

#Ivan Tasovac

#Sergej Trifunović

#Vanja Bulić

'