AKTUELNO

Član Predsedništva SNS Goran Vesić reagovao je danas na optužbe "antikorupcijskog tima" DS da je grad potpisao ugovor za javni prevoz na deset godina iako je po zakonu mogao da bude potpisan samo na period od pet godina, ocenivši da "besmislene tvrdnje DS samo pokazuju da ne samo da ne poznaju zakone već i namerno obmanjuju građane".

Vesić, koji je i gradski menadžer, kaže da je ugovor koji je potpisan 28. decembra 2015. godine Ugovor o javno privatnom partnerstvu.

- Ovakvi ugovori se potpisuju na osnovu Zakona o javno privatnom partnerstvu iz 2011. godine koji je donet na predlog vlade koju je vodila DS. A prema tom zakonu takva vrsta ugovora može da se zaključi na period pet do 50 godina. Mi smo ga zaključili na deset godina. Procedura je urađena prema vašem Zakonu od odbrane projekta ispred Republičke komisije za JPP koja ga je odobrila do Skupštine grada Beograda koja je usvojila projekat - rekao je Vesić.

On je dodao da je nakon toga usledilo raspisivanje javnog konkursa, da je izabran jedini ponuđač konzorcijum Ariva, te da je Skupština grada Beograda prihvatila predlog odluke i dodelila ugovor o JPP.

- Dakle odbornici DS su dva puta mogli da budi u Skupštini grada kada se raspravljalo o ovom ugovoru. Ali nisu jer njih ne interesuje da sede u skupštini i zastupaju građane. Nije bio ni njihov odbornik Dragan Djilas koji se nije pojavio na 42 sednice gradske skupštine ali je zato naplatio na ime dnevnica bruto preko pola miliona dinara - istakao je Vesić.

- Dakle, nisu vas interesovala ova pitanja kada su bila na Skupštini grada. Ali vas je interesovalo da ukradene 11 miliona evra na Solarisovim autobusima koje ste kupovali kada ste bili na vlast. Svaki od 200 kupljenih bio je za 55 hiljada evra skuplji od domaćih autobusa - poručio je Vesić.

Kako je ocenio, tako je DS i njihov tadašnji lider Djilas na čijoj su listi izabrani pokazali svoje pravo lice.

- Propise ne znaju, ali znaju da kupe skuplje autobuse i da oštete budžet grada za 11 miliona evra- zaključio je Vesić.

#Goran Vesić

'