AKTUELNO

Predsednik Srbije je poručio da je važno da se razgovara i razmišlja o budućnosti srpskog i albanskog naroda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Davosu sa predsednikom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem o nastavku dijaloga i problemima koji su na putu normalizaciji odnosa.

Vučić je u tom kontekstu sa Tačijem razgovarao i o zahtevu da se srpski organi uključe u istragu ubistva Olivera Ivanovića, a za domaće medije je rekao da ne razume zašto su u Prištini prihvatili samo razmenu informacija, ali i da se nada da će oni pronaći ubice.

Predsednik Srbije je poručio da je važno da se razgovara i razmišlja o budućnosti srpskog i albanskog naroda.

Foto: Tanjug

- Mi moramo da je odlučimo šta je to što možemo, šta je to što želimo, šta je to što hoćemo sa sobom. U budućnosti da imamo realan, ozbiljan i odgovoran pristup. Da izgubimo najmanje što moramo a da dobijemo najviše što možemo - rekao je predsednik Vučić.

On je podsetio da je već bezbroj puta rekao da situacija u kojoj se Beograd i Priština dogovaraju mora da bude takva da "i jedni i drugi budemo pomalo nezadovoljani i ljuti".

- Ako neko misli da može da dobije sve, a da drugi ne dobije ništa, onda je to pogrešan put koji neće dovesti do rešenja - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije danas pre podne u Davosu je razgovarao i sa predsednikom Poljske Andžejom Dudom, kao i hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Pročitajte još: ANKETA POKAZALA: Srbi više veruju Vučiću nego Vojsci i SPC! Vukajlović za NOVO JUTRO: Ovakve rezultate istraživanja NE PAMTIM! (VIDEO)

#Aleksandar Vučić

#Davos

#Hašim Tači

#Oliver Ivanović

#Sastanak

'